Свободно време

Ястия със соев сос през погледа на шеф Михалчев

Известният готвач представи вкусни ястия, приготвени със соев сос

16.11.2018г. / 12 06ч.
Аз жената
Ястия със соев сос през погледа на шеф Михалчев

На 15 ноември 2018 година в уютната обстановка на зала Томеко ВК Комерсиал представиха новото лице на Kikkoman – чаровният, опитен в различни кухни и кулинарни култури шеф Петър Михалчев.

На събитието присъстваха журналисти и блогъри, които с голям интерес дегустираха подбраните от шеф Михалчев ястия: баницата на баба с дърпани кори през погледа на шеф Михалчев; пушена черноморска риба с уникален подпис; източнобалканска черна свиня с... любов.

Гостите бяха поканени да открият съставките на всяко едно от ястията, което не бе лесна задача. Шеф Михалчев се бе постарал да ги затрудни с използването на нетрадиционен микс за приготвянето на традиционни рецепти от родната кухня, съчетани с различни сосове на базата на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman.

За шеф Петър Михалчев:

Петър е на 44 години, от София. От 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през 1996 г. оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2007 г. прави следващата крачка в кариерата си – обучава се в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България. През 2017 г. има честта да приготвя лично храна за министър-председателя на Япония Шиндзо Абе, ежегодно посреща и готви за Японското посолство и общност в България.

Коментирай
Свободно време