Свободно време

Защо наследникът на Хари и Меган може да не е принц или принцеса

От кого зависи титлата на бебето

02.01.2019г. / 12 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Ройтерс

Снимка: Ройтерс

Херцогът и херцогинята на Съсекс принц Хари и Меган Маркъл очакват своето първо бебе през пролетта на 2019 година. Но то може и да не получи титлата принц или принцеса, подобно на своите братовчеди, наследниците на Уилям и Кейт Мидълтън.

Защо може да се случи така?

Дворцовият етикет налага определянето на титлата на младите наследници по волята на Нейно Височество кралица Елизабет II. Това е изцяло нейно решение.

Кралицата трябва да издаде официален указ, с който да определи каква титла ще носи всяко от децата на нейните наследници.

Тъй като принц Хари е шести по ред наследник на трона след баща си принц Чарлз, брат си принц Уилям и неговите три деца, неговият първи наследник ще се яви на седмо място. Това прави вероятността именно той да управлява кралството някой ден много малка.

Свързани статии

Меган Маркъл и принц Хари очакват първото си дете

Затова специалистът по кралски етикет Уилям Хенсън споделя пред mashable.com, че би могло бебето да получи друг статут, но това ще стане ясно в деня на раждането му през пролетта на тази година.

По сходен начин кралица Елизабет II пусна официален указ, с който даде титлата принц на първородния син на принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън – Джордж, впоследствие и на неговите брат и сестра – принц Луи и принцеса Шарлот.

С титла или не, целият свят очаква с нетърпение появата на бебето на Хари и Меган.

Коментирай