Свободно време

Алекс Сърчаджиева и верни приятели изпратиха Иван Ласкин

Поклонението пред рано отишлия си актьор се състоя в църквата „Св.Седмочисленици“

09.01.2019г. / 13 54ч.
Аз жената
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Десетки близки, приятели и колеги на актьора Иван Ласкин, го изпратиха в последния му път. Артистът, изиграл незабравимата роля на Васко да Гама от село Рупча в хитовия сериал от 80-те години, почина след тежко боледуване едва на 48 години.

Поклонението се състоя на 8 януари в църквата „Св. Седмочисленици“, която се оказа тясна за огромния брой опечалени, които искаха да почетат паметта на актьора, който ще остане в спомените ни като една непримирима, истинска и пряма душа, човек, който не се притесняваше да нарече нещата с истинските им имена.

На поклонението на големия ни артист дойдоха десетки негови приятели и колеги от театъра и киното. Министърът на културата Боил Банов, който е бил съученик на Ласкин, дойде и поднесе своите съболезнования на семейството му – съпругата Александра Сърчаджиева, голямата му дъщеря Люба, майката на актьора и братята му.

 

Сред опечалените на поклонението бяха още Вежди Рашидов, Ути Бъчваров, Андрей Слабаков и Ернестина Шинова, Илиана Раева и Наско Сираков, Елена Петрова, Мариана Попова и Веселин Плачков, Фънки, Юлиян Константинов, Теди Москов, Валери Йорданов, Дани Ангелов, Светослав Пеев, Константин Каменаров, Калин Сърменов, Ники Кънчев, Екатерина Евро, Асен Блатечки, Мариус Донкин, проф. Здравко Митков, Лилия Арабаджиева, Павел Поппандов, който играе бащата на героя на Ласкин в сериала "Васко да Гама" и много други.

Иван Ласкин бе погребан в тесен кръг на Алеята на заслужилите творци на Централни софийски гробища.

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Коментирай