Свободно време

Хороскоп за годината на Жълтата земна Свиня (част втора)

Какво ни очаква в годината на Глигана (свинята)

04.02.2019г. / 16 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 5 февруари настъпва китайската нова година, която ще е под влиянието на Жълтата земна Свиня, като на 24 януари 2020 година тя ще отстъпи място на Белия метален Плъх. Споделяме втора част на прогнозата за китайските зодиакални знаци, изготвена от нашата астроложка Петя Георгиева. Първа част може да видите тук.

Кон (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

Хората, родени в годината на Коня са пословично трудолюбиви. Те са стройни, представителни и горди, имат безупречен вкус към красивото и твърди принципи. Изключително жертвоготовни, отговорни и сериозни, търсачи на новото и оригиналното, хвърлят се към всичко, което ги интересува с невероятна инерция, но скоро се изтощават и се захващат за нещо друго.

С удоволствие участват в социалния живот, привличат вниманието и са отлични оратори. Независимо че винаги са „в центъра на събитията“ нито се интересуват, нито се намесват в чужди проблеми.

Комбинацията между силна памет, въображение и любознателност ги превръща в смели търсачи на приключения. Добрите отношения с тях са ви гарантирани, ако не им се противопоставяте. Никак не обичат да ги контролират, съветват, а още по-малко да им посочват грешките. Когато се ядосат са стихийни, губят контрол и могат да наговорят неща, с които да огорчат събеседника си. В такива моменти губят най-добрите си приятели и после дълго страдат.

Как да подредим дома си според фъншуй за Годината на кафявата земна свиня

Професионалният напредък на хората коне до голяма степен зависи от поведението им. Ако успеят да обуздаят гордостта и буйния си нрав, да изразходват силите си равномерно и да проявят толерантност спрямо претенциите на хората от екипа си, те ще получат всичко, към което се стремят. Ще имат достатъчно работа, възможности да стартират собствен бизнес и да повишат квалификацията си. Обикновено са открити и доверчиви, но в годината на Земната Свиня е желателно да са по-сдържани, за да не станат жертва на мошеници.

Приходите им ще са стабилни и ще са обвързани със самооценката им. Ще са в благоприятна позиция да изискват за труда си онова, което преценят, че заслужават или да откажат допълнителна работа без уговорки за заплащане. Едно от условията за финансова самостоятелност е да харчат средствата си разумно. Ще могат да си позволят мечтани скъпи предмети или предпочитани развлечения, ако не се поддават на изкушения като хазартни игри, излишни покупки или участие в схеми, обещаващи бързо забогатяване.

За семейните хора-Коне предстои една безметежна година. Проблемът е, че от скука може да се хвърлят в случайни любовни авантюри, които рано или късно ще бъдат разкрити и ще им създадат куп абсолютно ненужни проблеми. Окончателното решение дали семейството трябва да се запази или раздялата е неизбежна трябва да се вземе обмислено и с поглед към бъдещето.

За несемейните, но намиращите се в стабилна връзка хора-Коне е време да си дадат сметка към какво се стремят и какво очакват. Не е задължително да оформят отношенията си юридически, но появата на наследник е желателна и ще е естествен резултат от любовта им.

Що се отнася до онази (може би най-голяма група) „свободно развяващи грива“ представители на този доблестен знак със сигурност може да се каже, че в годината на Земната Свиня им предстоят бурни емоции. Новите връзки ще са свързани с пътешествия, състезания и други публични изяви, но в повечето случаи ще са спонтанни, кратки и „без продължение“.

Някъде в обкръжението на хората Коне със сигурност ще се намира и личността на живота им, но препускайки през собствената си фантазия, може да я подминат и да изпуснат шанса си.

Коза (Овца) (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Специфична особеност на хората, родени в годината на Козата (Овцата) е, че те са творчески личности, които никак не обичат да поемат отговорност за сложни решения. Общителни са, откровени и обичат да споделят чувствата и предпочитанията си. Много бързо създават контакти и точно толкова бързо ги прекратяват. Непрекъснато търсят нови емоции и никак не им е приятно да са сами. За тях компанията е източник на енергия.

Мислят гъвкаво и са в състояние да се измъкнат от каквато и да е критична ситуация, благодарение на нестандартните си хрумвания. Най-бързо напредват представителите на творческите професии, те са истински „кариерни хищници“. Впечатляващи са с умението си да заобикалят стереотипите.

20 идеи за маникюр за годината на Земната свиня

Основен недостатък при тях е, че са непостоянни, рядко довършват започнатото и изключително ловко успяват да прехвърлят собствените си отговорности на някой друг. Необходимостта да се справят със сложни казуси за тях е истинско наказание, което може да ги докара до депресия.

В годината на Земната Свиня предстоят доста изпитания и предизвикателства за хората, родени в годината на Козата (Овцата).

Като цяло, в най-общ план, тенденцията е положителна, макар че ще има и изненади, които съвсем няма да са от най-приятните. Образно казано, ежедневието им ще е като синусоида. Успехите и неуспехите ще се редуват и ще се наложи хората Кози (Овци) да положат усилия, за да запазят стабилен професионалния си и социален статус.

Пътят към благоденствието няма да е дълъг, но ще бъде осеян тук-там с „остри камъчета“, тестващи издръжливостта на хората-Кози (Овци). След като се справят с тях обаче, те ще изпитат истинска гордост и удовлетворение от старанието си.

Най-осезателни ще са затрудненията, свързани с личните отношения. Причината отново ще е несериозното отношение на хората-Кози (Овци) към собствените им ангажименти. Разногласията ще са внезапни, ще изискват дълбоки компромиси и кардинални решения и най-често ще се случват в работния колектив. Едно от условията за предотвратяване на сблъсъците е хората-Кози (Овци) да се научат да ценят чуждия труд, да възприемат толерантно различните от тях и да не се опитват да налагат принципите си във всяка ситуация.

В професионален план промяната и напредъкът ще зависят от нивото на инициатива и допълнителното обучение в предпочитаната област. Хората Кози (Овци) са в състояние да покорят какви ли не върхове, стига да са мотивирани, а в годината на Земната Свиня най-силният им мотив ще е материалното благополучие и възможностите да си осигурят охолен живот.

Представителите на този знак са изключително влюбчиви, почитатели на флирта и необвързващите отношения. Емоционални са и когато се привържат към някого се опитват да задоволят всичките му капризи. Ще си спестят неприятности, ако не смесват деловите си връзки с любовни и ако са по-взискателни към избраниците си, които може да се „прилепят“ към тях с меркантилна цел. Семейните представители на хората Кози (Овци) ще запазят мира помежду си, ако запазят и добрия тон, което означава да овладеят емоциите в критични ситуации.

Коментирай