Свободно време

Малки победи, които са повод за празник всеки ден

Радвайте се на всяко преодоляно препятствие

05.02.2019г. / 12 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Понякога изглежда сякаш само големите победи в живота са повод за празник. Освен успехите в професионален и личен план има още много стимули  за тържества – рождени и имени дни, годишнини. Те са безспорен повод за радост, но сякаш заради онези моменти, които сме свикнали, че трябва да отбелязваме забравяме за всички онези малки победи, които постигаме всеки ден и които наистина заслужават да бъдат отпразнувани. Кои са те?

Рецепта за щастие или какво му трябва на човек

1. Общувате по-добре с близките си.

Много често комуникацията ни куца именно с най-близките хора. С тях можем да се скараме без да се притесняваме, че това ще повлияе на работата ни например, както мислим, когато се караме с колегите си. Общуването с най-близките е непосредствено и именно заради това сме склонни да изливаме най-лесно гнева си върху тях. Ако обаче сте подобрили общуването си с тях, това е повод за празник всеки ден.

2. Развили сте здравословна сутрешна рутина.

За много хора мотивацията за упражнения, физическа активност и здравословно хранене е проблем, който ги преследва цял живот. Ако сте успели да надмогнете мързела и сте си изградили здравословен старт на деня, радвайте се. Това е позитивна крачка напред за вашето тяло.

3. Научили сте се да казвате „не“, когато се налага.

Куп проблеми идват заради притеснението да отказвате, да се стремите да преследвате първо своите интереси, а чак след това тези на другите. Досега сте пренебрегвали себе си, за да не разочаровате околните, но е дошло времето, в което най-после думичката „не“ се е появила в речника ви – празнувайте тази малка победа.

10 прости правила за щастлив живот

4. Поели сте контрола върху задачите и ангажиментите си.

Когато най-накрая успеете да поставите ред в графика си и изпълнението на ангажиментите ви се случва навреме без да ви поставя в тотален стрес, това е наистина голяма победа, на която трябва да се радвате.

5. Отделили сте време да учите нови неща.

Човек трябва да се самоусъвършенства всеки ден. Никак не е лесно да се намерят време и енергия, в някои случаи и средства, за да осъществите мечтите си, но ако сте започнали, тези първи стъпки са същински повод за празник. Повтаряйте си го всеки ден.

Коментирай
Свободно време