Свободно време

8 характерни черти за хората с пъстри очи

Какво не знаем за тях

12.04.2019г. / 15 07ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Хората с пъстри очи са безкрайно интересни. Техният цвят на очите е прекрасен микс от няколко други цветове и това ги прави изключително магнетични и привлекателни. Мистериозността на погледа им ни провокира да се поразровим и да разберем повече неща за характерите, които се крият зад тези красиви, пъстри очи.

Какви точно са пъстрите очи?

Този цвят съчетава няколко други, а именно синьо, златно или кафяво и зелено. Пъстрите очи имат по-светла сянка в сравнение с кафявите очи.

Причините за появата на пъстрите очи могат да бъдат различни. Най-вероятно те се дължат на наследствени гени от родителите. Съществува и друга теория, че цветът на очите зависи и от разпръскването на светлината. За да бъдем точни, трябва да кажем, че хората с пъстри очи имат т. нар. хетерохромия, която е известна като тип пигментация. Някои хора имат израз на хетерохромия в ирисите си, докато при други тя се наблюдава като оцветяване на косата или кожата. Тези характеристики се дължат на липсата или излишъка на меланин.

Пъстрите очи изглеждат по-различно от истински кафявите, зелените или сините. Какво е характерно за тях?

Нещата, свързани с тези личности, са много сложни, но впечатляващи, също като хората, които ги притежават. Сред известните личности с пъстри очи са Дейвид Бекъм, Дженифър Лопес, Харисън Форд, Риана, Кели Кларксън, Тайра Банкс, Деми Мур, Мила Кунис, Дженифър Гарнър. Ето някои техни отличителни черти:

  • Те са независими. Почти всички хора с пъстри очи си приличат по желанието да бъдат абсолютно независими. Те са свободолюбиви и не желаят да са зависими от друг, както и да са длъжни на някого. Не обичат да се опират на близки и приятели, а искат те да са опора за другите.

  • Способни са да поемат рискове. Хората, родени с пъстри очи, не се страхуват от препятствията по пътя си и не ги заобикалят. Трудностите не ги плашат, а напротив, мотивират ги да вървят напред и да се справят с всяко предизвикателство. Обичат да поемат рискове и дори при поражение, не се отказват и следващия път отново са готови на смели постъпки.
  • Свръхчувствителни са. Сензитивни личности, които преживяват ситуациите в живота си с много дълбочина и чувственост. Последното нещо, което може да кажете за тях е, че са повърхностни. Те могат понякога да не изразяват видимо своята чувствителност, но бъдете сигурни, че всичко изживяват и то много дълбоко, дори до болка.
  • Невероятно артистични. Тяхна характерна черта е артистичността и креативността. Неслучайно много от известните личности в шоубизнеса са именно с пъстри очи. Те са родени артисти, обичат сцената, а публиката ги обожава.
  • Добри и верни приятели. Това е тяхна много силна и отличителна черта – лоялни са и държат на своя приятелски кръг. Може да изглежда сякаш са приятели с всеки, но това не е така. Не се лъжете по тяхната общителност, те са верни на малцина. Но хората, на които са лоялни и предани, са техните сродни души и най-близки приятели. Не биха ги предали за нищо на света.

  • Непредсказуеми са. Обичат да изненадват с поведението си и дори в моменти, когато сте сигурни, че знаете какво ще направят, те са способни да сторят точно обратното. Тяхната непредсказуемост е характерна черта за личността им.
  • Бърз и остър ум. Хората с пъстри очи са много интелигентни и надарени с бърз ум. Мислят за много неща наведнъж и това понякога ги прави да изглеждат леко разсеяни в очите на другите, но това е привидно. Ще усетите, че всъщност личността им е с голяма дълбочина и те са безкрайно интересни събеседници по всякакви теми.
  • Справят се с критични ситуации. Ако имате проблем, те са вашето спасение. Винаги знаят какво да направят в криза и как да реагират. Може да е плод на силната им интуиция, може да е качеството им, че не се поддават на паниката, но най-важното е, че в тежки моменти могат да се справят с всичко и това ги прави незаменими.
Коментирай
Здраве и красота