Свободно време

Грешки при резервирането на хотелска стая, които ви костват пари

За какво да внимавате, когато правите резервация

05.03.2019г. / 10 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако пътувате по работа или планирате бизнес срещи в чужбина, вероятно бихте се възползвали от всички удобства, предлагани в съответния хотел, в който отсядате. Но когато пътувате в свободното си време за развлечение със сигурност харченето на излишни пари не ви е приоритет. Много често правим някои грешки по невнимание, когато резервираме стая в хотел или се възползваме от платформи за наемане на апартамент за временен престой. След пристигане на съответното място може да се окаже, че ще се наложи да доплащате допълнителни услуги, които е могло да си спестите като разход.

Най-наситените с бактерии места в хотелите (галерия)

Вижте кои са често допусканите грешки и за какво да внимавате, когато резервирате хотел или апартамент при пътуване.

Резервирате стая, неподлежаща на безплатно анулиране на резервацията

В сайтовете за резервиране на хотели или частни апартаменти обикновено тази информация е предварително упомената. Невъзстановяемите резервации са избор, който може да ви коства много средства, ако по някаква причина не можете да осъществите пътуването си. Винаги преглеждайте предлаганата информация подробно и проверявайте дали хотелът предлага стаи с безплатен отказ на резервацията и за какъв период от време. Доверявайте се на доказани платформи за резервация, тъй като това също ще ви е от помощ при необходимост от съдействие от тяхна страна.

Не сравнявате цените онлайн

За щастие вече съществуват полезни сайтове, разработени специално в помощ на клиентите, желаещи да направят резервация на хотел или стая/ апартамент онлайн. Невинаги сайтовете на хотелите или платформите за резервация предлагат най-ниската цена на търсената услуга. Винаги сравнявайте цените. Така ще откриете най-добрата оферта за вас и ще спестите пари.

Плащате за паркинг, когато пристигнете на място

Още един малък пропуск, който много хора правят при резервация на хотел – не се информират подробно дали хотелът предлага безплатно паркомясто. Това се случва често и когато резервирате апартамент или стая – след пристигане на съответното място с кола се оказва, че цената на паркинга не е включена или наетото място изобщо не включва паркомясто. Това може да се окаже сериозно непредвидено перо в бюджета ви за пътуването.

Свързани статии

Пропускате континенталната закуска

Закуската в хотелите може да не е любимото хранене на мнозина, но ако тя е включена в цената на стаята ви, това би ви спестило допълнителни разходи за хранене. Поръчването на румсървис или закуската в заведение извън хотела ще оскъпи престоя ви.

Хотелски стаи, които изненадаха своите гости (галерия)

Доплащате за wi-fi

Безжичният интернет е важна част от резервацията ви, за която да внимавате преди плащането. Предварително се информирайте дали можете да ползвате безплатен wi-fi, защото ако пътувате в страни извън Европейския съюз услугата за пренос на данни е доста скъпа.

Не вземате предвид разходите за туристически и курортни такси

Всяка страна има своите регламентирани цени за престой на туристи в даден град или курорт. За да сте подготвени проучвайте тази информация предварително. Така ще прецените дали можете да си го позволите.

Коментирай