Свободно време

5 забавни начина да се сближите с колегите

Ако започвате нова работа, а и не само

05.03.2019г. / 11 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Започването на нова работа е истинско предизвикателство, не само от гледна точка на справянето с новите ангажименти в новата работна среда, но и от гледна точка на сближаването и сработването с новите колеги. В повечето от случаите вписването в колектива не е лека задача, защото доста от хората в офиса могат да са враждебно настроени, други могат да приемат трудно нови колеги, а пък трети могат да изразяват тотална липса на интерес към вас като ново попълнение.

11 неща, които колегите ви тайно искат да ви кажат

На каквато и ситуация да попаднете е важно задължително да опитате да се впишете в колектива. Така не само ще се чувствате по-добре психически (което е от огромно значение за работата), а и работата ви ще ви носи удоволствие. Да не говорим, че продуктивността на работещите в задружен екип е значително по-висока.

И така, какво можете да направите, за да се сближите с колегите си?

Посещавайте фирмени партита, тиймбилдинги, екскурзии

Различните фирми организират различни извънработни занимания, имащи за цел разпускане и сближаване на колегите. Това помага в процеса на работа, развива доверието и изгражда екипа. Ако ръководителите ви са решили да организират излет с благотворителна цел, игра-предизвикателство или игра за работа по отбори, парти след края на работното време или тиймбилдинг, не ги пропускайте. Участието ви в такива дейности дава възможност да се сближите с колегите и ръководителите си.

Включете се в тренировки с колегите

Ако наблизо има фитнес или зала за тренировки, която посещават вашите колеги, включете се и вие. Така ще можете да се разтоварите и едновременно с това да откриете повече общи теми на разговор с хората, с които работите.

Бъдете доброволец

Ако компанията, в която работите, организира събития или участва във форуми, което предполага помощ в организацията, предложете доброволчеството си. Включването във фирмените инициативи винаги е червена точка за доброволеца.

Как се работи с колегата интригант?

Присъединете се към клуб

Без значение дали колегите ви или някои от тях обичат да посещават читателски клубове, музикални клубове или някакви игрални зали, опитайте да се включите в техните занимания. Проявете интерес към хобитата им. Ако пък те съвпаднат с вашите, ще е още по-приятно и свързващо.

Отидете на парти заедно

Това е един от най-старите, но изпитани методи, които дават резултат. Поканете ги да излезете на питие в петък вечер, за да се опознаете. Ако разберете, че се организира такова излизане, изявете желание да вземете участие.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Още нещо хитро за те ( преди 5 години )
Имам огромната тъга, но и надежда, че някой ще се възползва:1) Управителите на малки фирми, носете 2 пъти седмично плодове в офиса. Персонал ще хапне обилно плодове а няма да се тъпче с *** - по здрави и повече работа (резултати за вас);2) поръчайте един път в месеца масажист офиса да посети: по 20-30 лв. на глава е хората са доволни като първокласник на близалка. Резултата е великолепен - премахват се главоболия, разнообразява се средата, споделят се още здравословни идеи => здрав и приятно изненадан персонал, повече резултатност в работата!;3) вземете в офиса 3 неща: стол масажор, велоергометър и кантар - и трите трябва да се използват всеки ден от всеки служител. При увеличаване на теглото - глоба /на кг. При нормално тегло и намаляване бонуси (отпуск 1 ден в месеца или 3 дена да си тръгва по 2 часа по рано)Ей това ще ви изненада колко много може да постигнете за нищо време и средства
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Я виж ти, кукиш! ( преди 5 години )
Като гледам препоръките в статията, няма начин да се сближа с който и да е от колегите. Нито имаме фирмени партита, нито интересите са ни еднакви (ако единия ходи на кръчма и а другия ходи на рок клуб- няма как нали?), нито искам да им отварям очите за живота или да ги затварям за "глупави" пороци..Но предлагам други методи: 1) полезното с приятното: донесете 1 кг ябълки/опечете дом.сладкиш всеки втори петък и споделете, че черпите (например сте спестили 100 лв. от данъци :) );2) помогнете с идея за подарък на близък човек на някой колега;3) препоръчайте книга или място от където може да се теглят електронни интересни книги;4) дайте рецепта за премахване на синузит, оправяне на магарешка кашлица, или тонизиране при пролетна умора!5) препоръчайте ТВ канал с упражнения за йога сутрин или препоръчайте упражнение за общ тонус (например "5те тибетеца" или "8те къса коприна".Ей това е ценно и помага за дългосрочно приятелство а не да се напием и да се залюбим краткотрайно в офиса!!Поздрави,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар