Свободно време

Там, където... за болката, гнева и разочарованието

Няколко силни изречения

14.03.2019г. / 12 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Живеем динамично. Понякога забравяме да се вгледаме в себе си, в чувствата си, в емоциите на хората край нас. Зад всяка емоция се крие причина. Днес в рубриката ни „Притчи, мъдрости, цитати“ споделяме няколко реда, които ще ви разкрият повече за тези емоции.

Там, където има много гняв, има много болка. Зад силната болка са скрити неприятни преживявания.

Там, където има много разсъждения, чувствата са замразени. Там, където чувствата са замразени, има много страх, срам и негодувание.

Там, където има много действия, съществува страх от спиране. Със спирането може да дойде безсмислеността на движението и пустота.

Притча за какво се случва, когато си крещим

Там, където има много правила, има явно недоверие към собствените чувства. Зад недоверието на чувствата се крие страхът от спонтанността на човека.

Там, където се търси авторитет, страхът от отхвърлянето е голям. Когато опитът от отхвърляне е голям, човек много иска да получи одобрение.

Там, където се говори много за другите, е трудно съсредоточаването върху себе си. Когато е трудно да се фокусираш върху себе си, има много срам и ниска самооценка.

Там, където има силно желание за постижения, има много тревога за бъдещето. Когато има много тревога за бъдещето, там живее миналото и настоящето изчезва.

Там, където е надяната маската на безразличието, има много разочарование. Зад разочарованието се крие желание за нежност и топлина.

Там, където има бягство от контакти, има много вътрешно напрежение. Когато има силно вътрешно напрежение, се появява желание за агресивни действия.

Там, където има много критики, съществува желание да се промени светът. Зад желанието да се промени светът е липсата на готовност да се приеме собственото място в него.

А. Рижков, психолог

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
RRRR ( преди 5 години )
Там където има глупави ,там има и умни,които знаят какво да четат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар