Свободно време

6 причини да сте благодарни всеки ден, че имате брат или сестра

Най-искрените любов и подкрепа

14.03.2019г. / 09 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Братята и сестрите са истински подарък от съдбата. Всеки, който е имал щастието да порасне в компанията поне на един брат или сестра, е по-богат човек. Братята и сестрите са не просто семейство, те са истински приятели, които имаме в живота си безусловно. Те са нашите неотменни спътници в добро и лошо. Когато имате нужда от някого, те ще се притекат без дори да питат защо.

Няма човек, който да ви разбира по-добре от брата или сестрата. С тях се разбирате без думи. Нужен е само един поглед и вече сте избухнали в смях. Често приемаме братята и сестрите си за даденост. Трябва обаче по-често да им казваме, че ги обичаме, защото те наистина са нашето най-голямо емоционално богатство.

Неща, които само сестрите ще разберат

Бъдете благодарни на съдбата, че ви е позволила да се докоснете до щастието да имате брат или сестра. Ето само част от причините, поради които да празнувате това свое богатство всеки ден.

Те знаят точно за какво говорите

Ако разказвате нещо пред компания или се шегувате по някаква причина, все някой от хората около вас няма да разбере за какво точно говорите или няма да схване чувството ви за хумор. С брат ви или сестра ви това няма как да се случи. Те винаги знаят какво имате предвид и не се налага да обяснявате надълго и нашироко. Братята и сестрите развиват такава силна връзка помежду си, която ги кара да мислят като едно цяло. Тази връзка е незаменима и заслужава да сте благодарни всеки ден, че имате брат или сестра.

Те са на едно телефонно обаждане разстояние

Ако имате нужда да поискате съвет, да помолите за помощ, да се посмеете с някого или просто да се чуете, докато сте вкъщи и се чудите как се приготвяха онези фетучини, обадете се на сестра си или брат си. Те са хората, които са винаги насреща и които ще се радват да ви чуят, независимо дали моментът е подходящ.

Те ви обичат безусловно

Както родителите ви, така и братята и сестрите ви са хората, които ще ви обичат без значение какви сте и какво правите. Това е обич, която надхвърля логиката и разума. Тя е генетично предопределена и почти нищо не може да я пречупи, дори между братя и сестри да възникне конфликт.

Те могат да ви накарат да се засмеете моментално

Тъй като няма човек, който да ви познава по-добре от брат ви или сестра ви, няма как смехът, който предизвиквате помежду си да не е искрен и идващ от дъното на душата. Израснали сте заедно, оформили сте се като личности заедно, познавате всеки детайл от чувството за хумор на другия. Това е ценност, която не може да се замени от което и да е приятелство.

15 неща, които само по-малките братя и сестри знаят

Те са зад гърба ви независимо от всичко

Каквото и да се случи, винаги можете да разчитате на братята и сестрите си. Те ще ви помогнат без да питат защо. Дори да попитат, дори да осъдят действията ви, няма да ви оставят.

Никога не се налага да играете роли в тяхно присъствие

Когато общувате с приятели, колеги, познати, вие слагате различни маски според обстановката, ситуацията и хората, с които комуникирате. Средата ни кара да играем различни социални роли и това е напълно нормално. Хубавото е, че общуването с братята и сестрите изобщо не го налага. С тях можете да сте себе си без да се замисляте.

Коментирай