Свободно време

Забавни идеи как да си направите цветна паста

Готвенето е забавление

21.03.2019г. / 11 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Обичате ли паста? А какво ще кажете да си я приготвите сами у дома? Не е трудно, а дори може да бъде забавно, даже и да нямате машина за паста. Може да намерите различни рецепти за домашна паста, но най-общо на 100 г брашно се слага 1 голямо яйце. Но днес искаме да споделим с вас как да превърнете обикновената паста в цветно изкушение.

Представете си любимите ви талятели, но в различни ярки цветове. Как да го постигнете? Във всеки биомагазин ще намерите суперхрани на прах. Ако искате да придадете червен цвят на вашата паста, ще ви трябва цвекло на прах, зеленият може да постигнете със спанак на прах, оранжев с моркови на прах. Може да замените храните на прах с пюре от съответните зеленчуци.

И така, за приготвянето на вашата цветна паста, ще ви бъдат необходими брашно, точилка/машина за паста, яйца, суперхрани на прах.

Ето една примерна рецепта:

  • 300 г брашно
  • 3 големи яйца
  • 1-2 жълтъка
  • 2-3 ч. л. червено цвекло на прах
  • няколко капки зехтин
  • щипка сол (по желание)

Сипете брашното на кухненския плот и оформете кладенче. Чукнете яйцата и прибавете солта, жълтъците, зехтина и цвеклото на прах. Започнете да замесвате тесто. Месете хубаво, докато тестото стане еластично. Оформете го на топка и го увийте в свежо фолио. Поставете го в хладилник за 30 минути.

След това набрашнете леко плота и разточете с точилка до дебелина 2 мм. С помощта на нож, нарежете тестото в желаните от вас форми. Пастата се слага във вряща подсолена вода за 3-4 минути. Сервирайте със сос по желание. В галерията ни може да видите чудесни идеи за цветна паста.

Коментирай