Свободно време

Силата на 7 думи за повече щастие

Приложими за всяко нещо в живота

30.09.2019г. / 09 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

От време на време, на всеки се случва да има трудни моменти, да е на кръстопът, да има силното желание за кардинална промяна в живота си. Когато не знаем в каква посока да поемем, ние се заобикаляме със стрес, негативни мисли, бездействие. А може да е по-различно, ако успеем да премоделираме своите мисли чрез думите, които използваме. Има система от 7 думи, която може да ни помогне да променим курса и посоката.

Така например, във всяка отделна ситуация ще можем да видим по-добре какво се случва и какви проблеми има, като направим бързо „проучване“ от гледна точка на 7-те думи. Тогава ще намерим отговорите, от които се нуждаем.

Вижте кои са думите и как да отключите тяхната сила.

1. Не

Това отрицание има за цел да определи границите, да развива яснота и определя обхвата на ситуацията, така че да знаем точно с какво се занимаваме, какво не искаме да правим. Когато не виждаме решение на проблемите си, то е защото нямаме ясни дефиниции, а вместо това даваме на притеснения ум да изкарва на преден план отрицателните мисли.

2. Здравей

Разширява хоризонтите на нашите възприятия и мисли, като ни помага да обмисляме нова информация, да се срещаме, да комуникираме, да гледаме на нещата по нов начин.

Защо живея така?

3. Благодаря

Включва благодарност, омекотява атмосферата и ни позволява да се чувстваме по-силни. Вероятно сред съветите за щастие сте срещали и този да благодарите всеки ден на Вселената дори и за малките неща. Така, когато благодарим ние подобряваме своята положителна вибрация, нагласа и привличаме в живота си повече хубави неща. Постоянното говорене за това, което не ни удовлетворява действа на обратния принцип.

4. Сбогом

Внася решение и движение, така че да не се страхуваме и да потъваме в рутина и модели на скука и негативност. Сбогом е трансформация и преминаване към следващото ниво.

5. Моля

Вълшебната думичка, както са ни учили като деца има силата да създава синергия между хората, да ни помага да си сътрудничим. Тя има специфичност. Когато искаме нещо трябва да е с отношение, с огромно очакване, а не със загубена надежда. Но не бъркайте „моля“ с просията.

Мъдростите на св. Серафим Саровски

6. Съжалявам

Дума, която има силата да поправя щетите, които са нанесени, когато сме прекалено агресивни, несъобразителни и сме предизвикали негативна реакция, която блокира пътя ни напред. Ако искаме да се освободим от теглото на конфликта е важно да кажем съжалявам с искрено чувство. Само така ще постигнем вътрешен мир и баланс.

7. Да

Да показваме нашата готовност да тръгнем в определена посока, да приемем това, което не можем да променим, и да вярваме, че нещата винаги се оказват добре накрая.

Системата на 7-те думи може да бъде приложена към абсолютно всичко в нашия живот.

Коментирай