Свободно време

Цвети Радойчева ще участва на BG Music Festival

Тя ще представи песента си „Изчезни“

05.06.2019г. / 10 50ч.
Михаела Лазарова
Цвети Радойчева. Снимка: личен архив

Цвети Радойчева. Снимка: личен архив

Поп певицата Цвети Радойчева и още 19 изпълнители ще се борят за награди в третото издание на BG Music Festival, като конкурсната вечер ще се състои на 7 и 8 юли в Летен театър Сандански, като ще събере едни от най-големите музикални звезди на България.

От кандидатствалите 154 песни, общо 20 са селектирани да участват в музикалния фестивал за нова авторска песен. В тазгодишното издание ще се конкурират в 3 категории поп, рок, хип-хоп и R&B. Първите награди ще бъдат определени на база оценката на фестивалното жури, като ще бъдат раздадени и останалите специални награди – награда на участниците, на журналистическото жури, на телевизионния зрител, на публиката в Летен театър Сандански и на кмета на община Сандански.

Фестивалното жури ще бъде представено от Велизар Соколов – Заки, текстописецът Живко Колев, македонския композитор Григор Копров, Петя Костадинова.

Цвети Радойчева е сред популярните имена на българската сцена, която тази година ще участва в конкурса в категория „поп“ с най-новата си авторска песен „Изчезни“. Тя е по музика на изпълнителката, текстът е на текстописеца Петър Москов, а аранжиментът на Алекс Нушев.

Певицата отново залага на мелодична поп песен с хитово звучене и текст на социална тематика. „Изчезни“ е посветена на жените пострадали от домашно насилие. Именно с нея Цвети завладя сцените на едни от най-големите светски събития, а съвсем скоро ѝ предстои и да заснеме тематичен видеоклип към сингъла, в който ще си партнира в актьорска игра с известен артист.

Коментирай
Здраве и красота