Свободно време

Венера в Близнаци – как ще се отрази на всяка зодия?

Силни чувства, стремеж към романтика и много фантазии

23.06.2019г. / 11 21ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Венера навлезе в Близнаци на 09.06.2019 г. и ще остане там малко повече от 3 седмици до 02.07.2019 г. Позицията ѝ в този знак не е особено силна, но като се има предвид, че това е планетата на любовта, красотата и изобщо нейните „занимания“ са все приятни и предпочитани, редно е да се попитаме ще има ли някакви проблеми в тези направления и как да ги избегнем.

Първосигналният отговор е, че да, проблеми ще има, защото Венера не си „акомпанира“ с Близнаци. Въпреки всичко тя ще ни зарежда с вдъхновение, ще създава условия за интригуващи контакти, духовна близост. Дори при чисто платонически до момента отношения не е изключено да пламне искрата на любовта, което ще е крайно изненадващо, но пък предизвикателно.

Силни чувства, стремеж към романтика, горещи обяснения, ярки фантазии, но и материализиране на различията. Как и защо?

Искрите на противопоставяне, предизвикани от влиянието на Венера няма да са толкова ярки, нито толкова дълбоки, колкото ако ги разпалва Марс, но това не ги прави безобидни и безболезнени.

Целият ѝ престой може да се раздели на два основни периода, свързани с положението на Слънцето. Докато то е в Близнаци взаимоотношенията ще са проблемни, нестабилни и с неясни перспективи за развитие. Тогава не само новите контакти ще са нетрайни и лишени от искреност, но може да се случат инциденти, които да провокират стабилността на дългогодишни любови и приятелства.

След като Слънцето навлезе в знака на Рака ще е подходящо да се предприемат важни решения, засягащи връзките в най-общ план, не само любовните. Да се прекратяват изчерпаните, да се оформят нови.

Естествено и логично е, че за да „прескочим“ препятствията, които би поставила по пътя ни Венера докато е във въздушен знак, ще са ни полезни типично „въздушни“ качества като гъвкавост, адаптивност, съобразителност, любопитство, самостоятелност, комуникативност, изобщо всичко, характерно за Близнаци.

Как ще се отрази позицията на Венера върху представителите на всеки зодиакален знак?

Овен

Нетърпеливите Овни ще станат още по-припрени и импулсивни. Ако не контролират емоциите и най-вече изказванията може да си създадат необратими неприятности. Ще ги избегнат, ако не нарушават личното пространство и уважават избора на партньора.

Телец

За Телците периодът ще е противоречив. Ситуацията на моменти може да е напрегната, решенията прибързани, обвиненията несправедливи. Намалете темпото, претенциите и подробните анализи на отношенията, които само усложняват обстановката и увеличават разстоянието помежду ви.

Близнаци

Няма начин, Близнаците ще играят „главната роля“. Ако овладеят леко авантюристичния си нрав и се въздържат от рискови действия периодът може да мине спокойно, без драстични сътресения. Ако обаче се опитват да „носят две дини под една мишница“ или по друг начин казано, да поддържат две връзки едновременно, има опасност да прекратят стабилната, носеща радост и да попаднат в лапите на измамна илюзия, която ще изгори като новогодишен бенгалски огън.

>> Седмичен хороскоп за 10 - 16 юни <<

Рак

За Раците предстоят промени. В началото може да са дребни, незабележими, но постепенно ще набират скорост и ще придобият ясни очертания. На принципа на доминото те ще водят след себе си и други, които ще се случат в един по-дълъг период от време. Ако представителите на този знак използват максимално присъщия си чар биха могли да прекратят безболезнено връзка, която не ги устройва и да обобщят очакванията си от следващата.

Лъв

На Лъвовете няма да им е скучно. Нови романтични запознанства, интензивни контакти с подходящи събеседници, установяване причините за текущите проблеми, стабилизиране на съществуващата връзка, разширяване сферата на влияние… изобщо, при тях ще е трудно по-скоро да разграничат характера на връзките си, отколкото да ги поддържат. Добра идея е да си зададат въпроса какво би ощастливило любимия човек. Ако намерят отговора и установят, че същото би зарадвало и тях, то значи, че са намерили точната си половинка.

Коментирай