На 7 юли настъпва поредната за 2019 година ретроградна фаза на Меркурий, преминаваща през Лъв и Рак. Следващата такава фаза ще настъпи на 31.10.2019 година. Какво ни очаква в общ план?

В периода 7 – 18 юли Меркурий ще остане в знака на Лъв, а влиянието му ще се усети най-силно от представителите на зодиите Лъв, Овен, Стрелец, Телец, Скорпион и Водолей.

От 19 до 31 юли ще премине през Рак, акцентирайки върху Рак, Риби, Скорпион, Везни, Овен и Козирог. По време на тази ретроградна фаза ще е важно да преосмисляме своите действия и думи, да овладеем егото си. Сега е моментът да поправим неща от миналото, които не сме могли, да покажем чувствата си по подходящ начин. Повече за това какво ви очаква според зодията, вижте в следващите редове.

Как ни се отразяват затъмненията?

Овен

Ретроградната фаза ще окаже влияние върху вашия 5-и дом на творчеството и самоизразяването. Ще бъдете вдъхновени за нови действия или прозрения. Слънцето и Луната пък ще окажат влияние на вашия 4-и дом на личната сигурност и семейството. Възможно е да има раздвижване в кариерата, да искате да започнете нещо ново в любовта. Бъдете предпазливи да не объркате импулсивността си като вдъхновение.

Телец

Телците ще се наслаждават на времето, ще се чувстват готови да поемат по нов път в любовта, кариерата. Ще почувстват прилив на енергия, но и ще залагат много на това в личното си пространство да се чувстват комфортно. Ако ви предстои важна комуникация, подписване на договори, по възможност отложете разрешаването им или намерете алтернативен път към целите си, докато ретроградната фаза приключи. Каквото и да правите, просто не скачайте с главата напред.

Как ще се отрази ретрограден Нептун на зодиите

Близнаци

Независимо дали става дума за работа, образование или дори за лично присъствие, не позволявайте на тревожността да ви управлява. Възможно е да изпитате известно неудобство по време на ретроградната фаза, но това е нормално за вас. Препоръчително е да намерите вашата щастлива среда. Пред вас скоро ще се появяват финансови възможности, но ако не харчите неразумно, отворени сте за нови контакти, не се опитвате да избягате от отговорностите.

Рак

Раци, покажете се и сияйте, Вселената ще ви даде много изненади! По време на ретроградната фаза, някои представители на зодиака е възможно да получат нови възможности свързани с работата или финансите. За други, това може да значи да излязат от своята зона на комфорт, за да получат новите възможности. Бъдете вдъхновени! Излъчвайте светлина към другите, но се грижете и за собствения си комфорт.