Свободно време

13 причини да обожаваме лятото

Любимият сезон

21.08.2019г. / 12 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Малко остава до края на лятото. Най-хубавите неща свършват бързо. Цяла година нямаме търпение да дойде, а когато това най-после стане, броим дните до неговия край. Нетърпеливи сме да се потопим в неговата топлина и да се отдадем на дългоочаквана почивка, пътешествия, споделени моменти с любими хора, много смях и летни забавления. 

Ярки идеи за бански за лято 2019>>>

За да отпразнуваме красотата на лятото ще споделим какво най-много харесваме у този прекрасен сезон. 

Летните петъци 

Не всеки петък е като другите. През лятото си правим дълги уикенди, в които забягваме нанякъде и изключваме мобилните си устройства. Живеем за мига, в който ще настъпи следващият летен петък, в който ни чака поредното приключение.

Пътуваме по-лесно

През летните месеци големите градове се изпразват и някак улиците дишат по-леко, вие дишате по-леко. Придвижвате се по-лесно и бързо, не чакате по опашки, в градския транспорт има свободни седалки, а на паркингите – места за паркиране, колкото си искаш.

Не е нужно да оправяте косата си всеки път, щом влизате някъде

През зимата носенето на шапки и шалове смачква косата и разваля прическата. През лятото такива проблеми няма. Косата съхне за нула време, дори можете да излезете с мокра коса за работа. Тя ще изсъхне още преди да сте стигнали. 

Концерти в парка 

Един от най-прекрасните начини да се забавлявате през лятото са концертите и фестивалите на открито. 

Чантите, които задължително ще носим това лято>>>

Кино под звездите 

В големите градове можете да се порадвате на пътуващи кина, които се разполагат в градинки или междублокови пространства. Няма по-приятно нещо от хубав филм, питие в ръка и полъха на вечерния вятър, който носи прохлада. 

Хамак 

През лятото може да си лежите в хамака и да не правите нищо. Няма какво повече да допълним тук. Само си мечтаем. 

Морето и плажът

Най-хубавото през лятото е дългоочакваната среща с морето, дългите летни дни на плажа, където пясъкът обгръща кожата ви и приятно я драска. 

Босите крака 

Едно от най-хубавите неща през лятото е, че можем да дадем свобода на краката си да дишат, както и на цялата си кожа. Приятните градуси дават възможност да носим колкото се може по-малко дрехи върху себе си и да се чувстваме леки като перце. 

Разпродажбите 

Любимо занимание на дамите е да търсят страхотни находки из летните разпродажби. В този период от годината може да се сдобиете с чудесни дрехи и пособия за всеки от останалите сезони и то на половин цена. 

Прекарвате дните и нощите на двора 

Лятото е сезонът на градинските партита или просто на селския живот. Какво по-приятно от това да пиеш кафето си на двора, докато деца и животни тичат покрай теб, а из въздуха се носи миризма на прясна трева и цвърчаща скара. Неповторимо! 

Шефът ви е в отпуск 

Не харесвате шефа си? Едва го издържате цяла година? Радвайте се – през лятото вероятно ще си вземе най-малко 2 седмици отпуск и ще си починете от него. Райско!

Небрежни прически за лятото (галерия)>>>

Опаковането на багаж в куфар е толкова лесно

Когато пътувате през лятото обикновено връхни дрехи и дебели пуловери не ви трябват, освен ако не занимавате за Антарктида. Опаковането на дрехите е толкова лесно, чак ви остава място за купуване и на подаръци на връщане. 

Сладоледът...

Лятото е най-подходящият сезон за ядене на любимия сладолед без угризения и без страх, че ще се разболеете. 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )
Здраве и красота