Хората, които са част от нашия живот, като роднини, колеги, познати, винаги оказват влияние върху него. Сред тях винаги има такива, които се отличават със своята негативност, конфликтност. Отрицателните личности могат да попречат на личното ви щастие и развитие, понякога по начини, по които и не подозираме. Вижте няколко ясни знака, че е време да ги премахнете от вашия живот.

Когато денят ви свърши, се чувствате напълно изтощени, дори да не сте положили кой знае какви усилия.

Не обръщате вече толкова внимание на своето здраве. Ако преди сте спортували и сте се хранили здравословно, сега това се е променило и дори имате лоши хранителни навици.

Когато някой ви сподели нещо лошо, вие лесно се разстройвате. Също така сте станали лесно раздразнителни и реагирате твърде остро на критика.

20 неща, за които хората на 50 години съжаляват

Позитивното ви минало сякаш е потънало някъде. Чувствате се нещастни, загубили сте искрата, интереса към живота.

Дори и да чуете добри новини, ви е трудно да ги оцените и винаги виждате отрицателната страна на нещата.

Омаловажавате себе си, вашите постижения, започвате да се харесвате по-малко, смятате, че и другите не ви харесват.

10 навика, които ви карат да изглеждате непрофесионално

Отношенията ви с приятели, партньор, колеги, започват да страдат, заради присъствието на отрицателните личности в живота ви.

В моментите, когато отрицателните личности не са край вас, вие не спирате да мислите или говорите за тях. Спомняте си всички лоши моменти, изпитвате напрежение да се срещнете с тях отново.

Силата на 7 думи за повече щастие

Негативността може значително да повиши нивата на стрес, като ви кара да се чувствате тревожни или нервни твърде често. Можете дори да развиете симптоми на паническо разстройство.

Тялото ни е устроено така, че да ни показва, когато нещо не е наред. Знаци, че в обкръжението ви има отрицателна личност е, когато ръцете ви започват да треперят нервно, устата ви започва да съхне по време или след разговор с тази личност, имате проблеми със съня.

Още по темата

Пушите повече или все по-често имате нужда от напитка за отпускане, храна, която да ви „зареди с положителни емоции“.

Още един знак, че в живота ви има отрицателни личности е нежеланието да посещавате определени места, на които знаете, че бихте могли да ги срещнете или тези места да ви напомнят за тях.

Вече все намирате все по-малко неща за забавни.

Снимка: iStock