Свободно време

„Завръщане“ – история за приятелство, равносметка и любов

Новият филм на Ники Илиев тръгва по кината от 18 октомври

16.10.2019г. / 16 58ч.
Илияна Николова
„Завръщане“ – история за приятелство, равносметка и любов

Романтични истории, вдъхновени от живота, равносметки за човешките ценности, ситуации, които ще ви накарат да се усмихнете и невероятно жив и естествен диалог. Всичко това и още много ще видите в новия филм на Ники Илиев „Завръщане“, който тръгва по кината на 18 октомври.

Продуценти на филма са Ники Илиев, Башар Рахал и Богомил Грозев. Специално участие в лентата има Стефан Данаилов.

Ники Илиев, Башар Рахал, Александър Кадиев, Диляна Попова, Евелин Костова, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов, Райна Караянева и Искра Донова пресъздават всички тези заплетени истории, които неочаквано животът поднася на героите им. Филмът е заснет изцяло в Пловдив и е романтичен реверанс към прелестите на града и хората, живеещи в него.

Историята започва преди точно 25 години през 1994-та, когато в онова паметно лято България ликува заедно с футболистите от националния ни отбор. В радостта от споделените мигове четирима малки приятели си обещават да се срещнат отново на същото място след 25 години. Всеки поема по своя път, но това не им попречва да изпълнят обещанието си.

Така след 25 години те се срещат отново на едно от тепетата в стария град, където като деца са дали своя приятелски обет. Но с добрата среща идват и неприятностите. Алекс, героят на Ники Илиев, се нуждае от помощта на своите приятели, които без колебание се обединяват, за да му помогнат да запази къщата на дядо си. Къщата вече е собственост на преуспелия бизнесмен Бранимир (Башар Рахал), братовчед на Алекс, който има една-единствена цел – да отмъсти на Алекс и приятелите му, че някога в детските им години са го изключили от компанията си.

Постепенно сюжетът предлага на зрителите поредица от заплетени ситуации, които водят героите към неочаквани срещи, изправя ги пред равносметки и ги кара да осъзнаят как действията им могат да променят целия им живот. Филмът се съсредоточава върху ценностите на хората, които се променят с времето, поставя приятелството на изпитание в трудните моменти и ни кара да осъзнаем, че доброто и лошото се крият във всеки един от нас – трябва само да изберем по кой път да поемем.

Сюжетната линия проследява развитието на всеки един от героите. Историята грабва вниманието и го държи през цялото време, именно защото вплита житейските предизвикателства на всеки един от тях. Един след друг идват неочаквани обрати, които постепенно разкриват причините за дългогодишната вражда между братовчеди и ги кара да осъзнаят кое всъщност е ценното в живота.

Филмът е заснет за приблизително 3 месеца, като продуцентите споделят, че е било истинско предизвикателство да снимат в Пловдив, където през лятото температурите надвишават 40 градуса. Като естествен декор се явяват и някои от най-забележителните места на града – Гребната база, Стария град, Капана, Античния театър.

Не бързайте да излизате от киносалона при финалните надписи, защото ще пропуснете грандиозното шоу на Орлин Павлов, Михаела Филева, Любо Киров и Графа, заснето на живо на Гребната база в Пловдив.

Ето и линк към официалния трейлър:

 

Коментирай