Свободно време

Премиера на „Кризисен център“ в Театър „София“

Гледайте софийската премиера на спектакъла на ДКТ „В. Друмев“ – Шумен

01.11.2019г. / 08 46ч.
Мария Дуковска
Премиера на „Кризисен център“ в Театър „София“

На 4 ноември от 19 ч. в Театър „София“ ще бъде софийската премиера на спектакъла на ДКТ „В. Друмев“ – Шумен „Кризисен център“ от Михаил Казаков.

Режисьор е Съби Събев, сценичният дизайн е на Димитър Димитров, а музиката е дело на Тодор Василев.Участват: Силвия Петкова, Ивайло Захариев, Иво Йончев, Ники Станоев и Юлиян Рачков.

„Кризисен център“ е пиеса в жанра на трагикомедията. Всяка седмица група мъже, потърпевши от насилието на жени, се събират на необичайно място – в подводница. Девизът им е „Аз не съм жертва“. Но един ден на подводния плавателен съд попада нов герой – Жена.

Интересното в историята на създаването на този спектакъл е, че пиесата „Кризисен център“ е написана от Михаил Казаков по идея на актьорите Ивайло Захариев и Иво Йончев.После я предлагат на Силвия Петкова, за да бъде представена в рамките на формата „Театър на Бар стола“. Това е инициатива на Силвия за представяне и популяризиране на съвременната българска драматургия. Тя подбира пиеси, прави уговорка с някой бар и събира екип от ентусиасти – колеги актьори – с които заедно правят прочит на пиесата в бара.Така пиесата „Кризисен център“ беше представена за първи път пред публика в един софийски бар, а по-късно екипът успява да убеди ръководството на театъра в Шумен да направят спектакъла със същия актьорски състав. „Кризисен център“ от Михаил Казаков имаше своята премиера в Шумен на 29 октомври, а на 4 ноември ще бъде премиерата за София.

Вижте тук програмата на Театър "София" за месец ноември 2019.

Коментирай