Свободно време

Златен бутон прати пол денс танцьорките Симона Бойкова и Бояна Николова на финал

Любен Дилов-син натисна златния бутон след тяхното впечатляващо изпълнение в „България търси талант“

04.11.2019г. / 17 04ч.
Мария Дуковска
Снимка: "България търси талант".

Снимка: "България търси талант".

Шестите в света по пол денс за двойки Симона Бойкова и Бояна Николова получиха последния златен бутон в „България търси талант“ от Любен Дилов-син. Впечатляващото им изпълнение им донесе заслужено място сред финалистите, които ще се борят за 50 000 лева. Грациозните дами танцуват заедно от 6 години и тренират абсолютно всеки ден. Успоредно с интензивните репетиции, преподават и имат детска група.

„Спортът е уникален и красив. Искаме повече хора да тренират и да поддържат здравето и фигурата си.“, заявяват те. Симона и Бояна мечтаят за българска федерация по пол денс, както и за повече зали за подготовка, тъй като смятат, че страната ни изостава сериозно в сравнение с другите държави в света. Искат също така да разбият предразсъдъците за пол денса и да го превърнат в уважавана дисциплина. Любен Дилов-син сподели, че е почитател на тази смесица от изкуство и спорт, а в Симона и Бояна вижда истински професионалисти. „Рядкост е съчетанието от акробатични сложности, изящество и красота“, коментира той.

Едни от най-впечатляващите таланти, които се изправиха пред журито на „България търси талант“ и заслужиха своето място на полуфиналите с гласовете на Катето Евро, Любо Дилов-син, Славена Вътова и Ицо Хазарта бяха кукленият актьор и владетел на сапунените мехури от Струмица – Коле Китанов, 9-годишната балерина Стефани Николова и разтърсващият композитор в жанр „нова епоха“ Димитър Величков. С 4 „ДА“ в битката за 50 000 лева и звездната титла продължиха трогващите баща и син – акробати No Gravity, танцовата школа Creators Dance Center и цирковият артист от Венецуела Диего Контрерас.

Анонимният илюзионист, който буквално „скри картите“ на Катето Евро, Любо Дилов-син, Славена Вътова и Ицо Хазарта призна, че критиката на Любен Дилов-син преди 5 години, когато за първи път се е качил на сцената на „България търси талант“, му е повлияла много конструктивно. Амбицирал се е, решил е да придаде допълнителна мистика като сложи маска и е усъвършенствал уменията си. Велизар сподели, че е напълно отдаден на картите и сам измисля илюзиите си. Желанието му е да се развива все повече и да излезе на световната сцена.

С по три позитивни гласа от журито на „България търси талант“ за полуфиналите се класираха бодигардът с автентична рап-поезия Георги Попов – Балвана и артистичната художничка с трогваща история Марта Димитрова.

Коментирай