Свободно време

Прощаваме се с голямата и неповторима Стоянка Мутафова

Поклонението е в Сатиричния театър

09.12.2019г. / 12 47ч.
Мария Дуковска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Днес, 9 декември, в Сатиричния театър е поклонението пред голямата Стоянка Мутафова. Любимата актриса на поколения българи почина след дълго боледуване на 6 декември т. г. В Сатиричния театър, където Мутафова изигра най-емблематичните си роли, се провежда поклонението, на което нейни близки, приятели и почитатели могат да си вземат последно сбогом.

По ирония на съдбата поклонението на голямата ни артистка се провежда на 9 декември, когато Стефан Данаилов щеше да навърши 77 години, ако не ни беше напуснал след тежко боледуване на 27 ноември т.г.

Само няколко месеца оставаха до 2 февруари, когато Стоянка Мутафова щеше да навърши 98 години. Актрисата участва в повече от 90 театрални постановки. Многобройни са и изявите ѝ в телевизионни продукции и киното. Основен нейн партньор на сцената е Георги Калоянчев, но играе още с Георги Парцалев и Апостол Карамитев.

Мутафова остава в историята на българското кино с ролите си в „Точка първа“, Любимец 13“, „Специалист по всичко“, „Бялата стая“, „Топло“.Актрисата има три брака – с чешкия режисьор Роберт Роснер, с журналиста Леонид Грубешлиев, от когото е и дъщеря ѝ Мария Грубешлиева (Муки) и с артиста Нейчо Попов. За него именно тя споделя, че е любовта на живота ѝ.

В галерията ни може да видите снимки от поклонението на Стоянка Мутафова.

Коментирай