Свободно време

Почина Мари Фредриксон от „Роксет“

Певицата изгуби битката с рака

10.12.2019г. / 14 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Ройтерс

Снимка: Ройтерс

Световната музикална сцена и милионите фенове по цял свят изгубиха Мари Фредриксон от група „Роксет“. Новината за смъртта на певицата е публикувана на официалната страница на групата. Тя е починала на 9 декември след тежка 17-годишна битка с рака.

Мари е родена на 30 май 1958 година в Южна Швеция. Започва музикалната си кариера в близкия град Халмщад, където се сприятелява с бъдещата си дуетна половинка от „Роксет“ Пер Гесле. През 80-те години на миналия век започва шеметната кариера на дуета. Многобройните им вечни хитове им носят световна слава и любовта на милиони фенове по целия свят.

Сред най-любимите песни, оглавили хитовите класации на списание „Билборд“ през годините са „Listen To Your Heart“, „It Must Have Been Love“, „Joyride“, „Dressed For Success“, „How Do You Do!“, „Sleeping In My Car“, „Dangerous“, „Fading Like A Flower“ и много други.

Дуетната ѝ половинка и дългогодишен приятел Пер Гесле написа:

„Времето лети така бързо. Не беше толкова отдавна, когато прекарвахме дните и нощите в малкия ми апартамент в Халмщад, където слушахме любимата си музика и споделяхме мечтите си. И каква мечта сбъднахме само!

Благодаря ти, Мари, благодаря за всичко. Ти беше фантастичен музикант, властелин на гласа и невероятен изпълнител. Благодаря, че „боядиса“ черно-белите ми песни в цвят. Ти беше най-прекрасният приятел в продължение на 40 години. Горд съм, за мен е истинска чест и съм щастлив, че съм споделил толкова дълго време с теб, твоя талант, топлота, щедрост и чувство за хумор. Цялата ми любов е с теб и твоето семейство. Вече нищо няма да е същото.“

Коментирай
12 rate up comment 0 rate down comment
probi ( преди 4 години )
Жалко, много жалко! Много готина, страхотен глас, силни песни! Да му се не види, не си отиват тези, които трябва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар