Свободно време

Алекс Сърчаджиева с тежки признания след смъртта на Иван Ласкин

Актрисата остава неутешима след трагедията, която се случи на нея и дъщеря й София

21.12.2019г. / 08 17ч.
Аз жената
Снимка: Кадър Youtube/Topnovini

Снимка: Кадър Youtube/Topnovini

На 6 януари тази година почина актьорът Иван Ласкин. Загубата му натъжи много хора и негови почитатели, но най-тежка загубата бе за близките му.

Неговата половинка в живота актрисата Александра Сърчаджиева все още не може да се съвземе от трагедията, която сполетя нея и дъщеря им София.

В поредицата на topnovini "Важното за теб с Ники Кънчев" Алекс споделя за живота си след Иван и какво ѝ коства да продължи.

Животът ми се срина, бе. Край. Както всичко е наред и си създал свой свят, и си живееш в твоя розов балон, изведнъж всичко изчезва и ти си на дъното, в нищото. Когато си сам, е много тежко.“

Много ми е мъчно, че София трябва да мине през това. То ще остане травма за целия ѝ живот. Плюс това връзката ѝ с Иван беше много силна. Аз наистина не съм съществувала там. Аз просто бях мама. Той беше принц, млад и ловец. Всичко.

На въпроса „Какво те крепи?“, Алекс отговаря:

„Дори не знам какво ме крепи. Просто знам, че трябва да вървя напред, независимо какво ми коства.

По думите ѝ успява да намери сили и подкрепа в лицето на своята дъщеря София. Тя осмисля живота ѝ.

София се е вкопчила в мен. Тя ми каза сега, ако и ти умреш, аз ще остана пълен сирак. Някак си се опитва да ме съхрани.

Едно от най-тежките признания в интервюто е за момента след смъртта на Ласкин, когато Алекс признава, че не е имала достатъчно средства дори да го погребе.

Много благодаря на всички хора, които застанаха до мен. В рамките на три месеца банкрутирах. Това беше едно от най-обидните неща, които ми се случиха. Стигнах дотам, не ме е срам да го кажа, че да нямам пари да погреба Иван.“

Освен Иван, Александра споделя, че много ѝ липсва нейната майка Пепа Николова.

„Много ми липсва. Като приятел ми липсва. Това беше най-добрият ми приятел.“

Александра разказа и за силната си връзка с големите български актьори, сред които е израснала – Парцалев, Слабаков, Стоянка Мутафова, Калоянчев, Ламбо. Също така тя не скри това, че страда и по загубата на Стефан Данаилов. „Аз много обичам Ламбо. Много ми е мъчно, ама много. Ламбо е много добър човек, с изключително голямо сърце“.

***

Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст. Популярният артист бе приет по спешност в болница преди Нова година, като лекарите определяха състоянието му като критично. За съжаление, актьорът, когото винаги ще помним с ролята му от филма „Васко да Гама от село Рупча“ загуби битката за живота си и си отиде, оставяйки съпругата си Александра Сърчаджиева, дъщеричката им и голямата си дъщеря, която е от първия му брак.

Иван Ласкин от миналата година изпитваше здравословни проблеми и бе приеман за лечение в болница, като една от версиите за състоянието му са, че е имал чернодробна недостатъчност.

Преди няколко години известният актьор призна, че е пристрастен към алкохола и има зависимост, с която се бори от дълго време. През цялото това време неотлъчно до него беше голямата му любов – Александра Сърчаджиева.

Коментирай