Каква беше 2019 г. в изкуството и културата ще покаже „Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR на 28 и 29 декември. Празничните издания на предаването с водещ Даниел Ненчев ще обърнат поглед към изминалите дванадесет месеца, за да представят темите, идеите и посоките в литературата, музиката, киното и театъра в България и по света.

В събота, от 11:00 часа, най-запомнящите се моменти на българската театрална сцена ще анализират журналистът и театрален критик Йордан Георгиев и актрисата Никол Оташлийска. Кои бяха филмите събития през 2019 г. ще обсъдят журналистите Владислав Апостолов и Зорница Аспарухова. Изданието на „Мултимедия“ в събота ще завърши с разговор с една българска група от Англия - Hayes & Y, които ще зарадват зрителите със съвременната си музика.

С обзор, посветен на литературата и книгите, ще започне предаването в неделя. В „Мултимедия“ вижданията си за заглавията, събитията и темите на 2019 г. ще представят литературоведът Амелия Личева и редакторът на сайта Azcheta.com Милена Ташева. Журналистът Боян Бочев ще постави акцент върху музиката, с която ще запомним годината. „Мултимедия“ ще представи и някои от най-талантливите и предприемчиви българи днес, които попадат в класацията „30 под 30“.

Не пропускайте предаването за изкуство, култура и творчески индустрии „Мултимедия“ – в събота и неделя от 11:00 часа по Bulgaria ON AIR.