Свободно време

Звезда от сериала „От обич“ става министър на културата в Бразилия

Реджина Дуарте прие да оглави Секретариата по култура в Бразилия

30.01.2020г. / 09 45ч.
Мария Дуковска
Снимка: Instagram/Regina Duarte

Снимка: Instagram/Regina Duarte

Една от най-известните бразилски актриси – Реджина Дуарте (72 г.), популярна и в България, най-накрая прие поканата на президента на Бразилия Жаир Болсонаро да оглави Секретариата по култура в южноамериканската държава.

Позицията е на главен секретар по културата, като тази институция е част от Министерството на туризма и се счита за еквивалент на министър на културата.

Реджина Дуарте ще заеме позицията, без да се ангажира с никоя партия, съобщава CNN.

Актрисата е с над 50-годишна филмова и телевизионна кариера, като един от най-известните сериали с нейно участие е „От обич“, който е излъчван и в България. В него Реджина играе заедно с дъщеря си Габриела Дуарте.

Вижте актьорите от „От обич“ 20 години по-късно

 

 

Коментирай
12 rate up comment 0 rate down comment
Милента ( преди 3 години )
Реджина Дуарте вече вече не е министър на културата в Бразилия. Освободена е по-нейно желание и е отишла в Сао Пауло в кинотеатъра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15 rate up comment 0 rate down comment
Милента ( преди 4 години )
Помня Реджина Дуарте от бразилският сериал От обич който излъчваха през 1997 г. по тогавашния Канал 1 сега БНТ. Наскоро видях видео от 1991 г. от откриването на частната картинг писта на Айртон Сена в семейната му ферма в Татауй. Там сред гостите е била и Реджина, но това което видях на видеото ме изненада нейното поведения спрямо Сена. Един от гостите пита Реджина да си направят снимка тя приема, но към тях се присъединява и Сена физиономията на Реджина вкисва, и се дръпва на страна от Сена. Хем е приела поканата на Сена получила е пари, а в същото време не е можела да го понася.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар