Свободно време

5 черти на характера, от които не бива да се срамуваме

Могат да бъдат полезни

20.03.2020г. / 08 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки от нас има своите добри и лоши черти. При някои надделява емпатията, други са малко егоисти, трети харесват клюките. Вижте 5 черти на характера, от които не трябва да се срамувате, когато са в допустимите рамки.

Упоритост

Изразът „Ти си много упорит“ невинаги звучи като комплимент. Упоритостта е черта на характера, която ни помага в много случаи. Не само когато искаме да вървим към осъществяването на своите цели, но и когато не искаме да направим нещо, което не ни е приятно. Помислете си колко пъти ви се е искало да кажете „не“ на някого, но сте казвали „да“, защото ви е било неудобно. Е, тук на помощ идва упоритостта. Да бъдеш упорит в отстояването на интересите и желанията си не е никак лошо, нали?

5 общи черти, които токсичните хора имат

Безразличие/равнодушие

Колкото пречи, толкова може и да ви помогне? Кога безразличието е полезно? Когато чуете, че някой е говорил по ваш адрес, когато насреща ви има колеги, които правят всичко възможно да ви попречат, когато имате конфликтни роднини, които се „хранят“ от спорове... Тогава е добре да сте безразлични към всичко това, в противен случай, рушите вашата енергийна бариера.

Емоционалност

Всяка ситуация може да подложи на изпитание нашата емоционалност. Смеем се, възклицаваме шумно, плачем... Въпреки че е важно да се научим на емоционална интелигентност, не бива да крием усещанията си, нито да се срамуваме от тях. Това е една красива черта, когато не е в повече. Емоционалните хора изживяват хубавите моменти по-пълноценно.

Притча за нещастното дърво

Мързел

Мързелът може да бъде полезен в малки количества. Понякога той е сигнал, че е време да спрем и да презаредим енергийните си нива. Мързелът ни тласка към почивка, релакс.

Свързани статии

Той може да е нашето време, в което да пренаредим приоритетите си, да е нещо като пауза, а след това да се върнем към изпълнението на задачите си, извършвайки ги по-продуктивно.

Тест с цветя разкрива дали ще се сбъдне желанието ви

Конфликтност

Конфликтите са част от ежедневието ни или по-скоро има редица ситуации, които могат да се окажат повод за такива. Голяма част от тях не заслужават вниманието ни. Но конфликтите, които защитават нашите интереси, ни учат как да водим диалог в кризисна ситуация, така че да не развалим взаимоотношенията с колега, да постигнем целите си, без да си развалим деня, да покажем, че нашата добронамереност не е равна на глупост.

Коментирай