Свободно време

Позитивни новини в надпревара със страха – по Bulgaria ON AIR

Репортерът Божила Симова показва по една положителна история всеки ден

23.03.2020г. / 12 33ч.
Мария Дуковска
Позитивни новини в надпревара със страха – по Bulgaria ON AIR

Водена от мисията си да показва добрите примери, националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR стартира рубриката „Коронен номер“. Всеки ден на сайта Bgonair.bg и в социалните мрежи на медията репортерът Божила Симова ще представя по една положителна история.

Свързани статии

Да разказваме за доброто винаги е било заложено в ДНК-то на Bulgaria ON AIR, а за мен като репортер е лична мисия. В създалата се ситуация на пандемия позитивните примери и добрите новини остават на заден план. Чрез рубриката „Коронен номер“ целим да се противопоставим на паниката и страха, като показваме всеки ден по една позитивна новина. По този начин надиграваме лошото с усмивка“, споделя авторът на рубриката Божила Симова.

„Коронен номер“ се създава на принципа на споделеното съдържание и е отворена към хора от цялата страна и чужбина. Bulgaria ON AIR приканва всеки да изпраща своите разкази за доброто на имейл coronen_nomer@bulgariaonair.bg, които след това ще бъдат публикувани онлайн.

Когато обстановката се нормализира, ще реализираме историите и под формата на телевизионни репортажи за доброто, на каквито по принцип е посветена работата ми. Дотогава аз и всички колеги от Bulgaria ON AIR отправяме апел към гражданите да бъдат #ОтговорниВкъщи и да споделят позитивните новини с нас“, казва Божила.

Коментирай