Свободно време

Колеги на Милен Цветков събират пари за децата му

Целта е да се помогне за издръжката на децата на журналиста, който загина в жестока катастрофа

20.04.2020г. / 18 48ч.
Мария Дуковска
Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Навръх Великден, на 19 април, загубихме журналиста Милен Цветков. Известният телевизионен водещ загина в жестока катастрофа, която се случи на столичния булевард „Черни връх“. 22-годишният Кристиан Николов е водачът, причинил катастрофата. Той е бил тестван след катастрофата за употреба на алкохол и наркотични вещества, от което е установено, че е шофирал под въздействие на канабис и амфетамин.

След катастрофата Николов бе задържан за 24 часа в 4 РПУ, а днес е отведен в СДВР. От прокуратурата съобщават, че мярката му за задържане е удължена на 72 часа с постановление на дежурния прокурор и се очаква да му се повдигне обвинение.

Приятели и колеги на Милен Цветков организираха днес дарителска кампания в подкрепа на децата на журналиста, които останаха сираци. Целта на инициативата е да се съберат 100 000 лева до 19 юни 2020 г., които да са в помощ за издръжката на децата му Калина и Боян. Парите се събират чрез сайта "Платформата.бг“.

Ето какво пишат неговите приятели и колеги:

Свързани статии

„Милен е явление в българската журналистика. Водещ с характер, неговата работа не оставяше безпристрастни зрители.

Милен Цветков оставя две деца, едното на 8 години. Негови колеги журналисти и приятели стартират дарителска кампания в подкрепа на децата му. Средствата се събират и ще се разпределят с административната подкрепа на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Целта на кампанията е да осигури средства на децата за тяхното образование, грижа и подкрепа, която баща им при други обстоятелства би им осигурил.“

Всеки, който има желание, може да помогне в тази дарителска инициатива.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
ГРАД КОЗЛОДУЙ ( преди 4 години )
БОГ дапрости господин ЦВЕТКОВ дано убиеца си получизаслуженото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота