Свободно време

Юлия Порязова: Нека всеки даде нещо красиво от себе си в този живот!

Специално интервю с първата българка, снимала се в турски сериали, в което ни разказа за професионалния си път и за ролята си на щастлива майка

08.05.2020г. / 09 10ч.
Аз жената
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Екзотична красота, женственост, чар и професионализъм. Това са само част от качествата на първата българка, снимала се в турски сериали Юлия Порязова. Освен магнетична и талантлива актриса, тя е и работеща майка, горда с успехите на малката си дъщеричка.

Юлия се е снимала и в два български филма. Работила е с големи имена от българския и турския кино и шоубизнес, от които е почерпила професионален опит и с които е създала прекрасни спомени.

Как се справя в извънредното положение, каква е любовта в живота ѝ, какво обича да прави със семейството си и какви са професионалните ѝ успехи ни разказа самата Юлия Порязова в това специално интервю за читателите на Az-jenata.bg.

Как се случи пробивът ви в турските сериали?

Заминах за Турция с моите родители когато бях 8-ми клас. Директно, без да знам турски език, започнах училище, за да го науча по-бързо. Седях на най-задния чин и само слушах и преписвах от съучениците си, които бяха много внимателни и учтиви към мен. Беше най-трудният период в живота ми, защото бях на възраст, в която не можех да осъзная какво се случва.

Всичко, което обичах, и всички мои приятели бяха в България и се чувствах много самотна. Наложи се дори да оставя латино танците, а тъкмо бях станала шампионка в моята категория. Година след това вече започнах да се адаптирам към метрополиса Истанбул, в който живеехме. Имах приятели и вече знаех турски доста добре.

През лятната ваканция започнах работа в една модна агенция. Трябваше да снимам новите лица за кастинг и да им правя албуми. Един ден от продуцентска къща „Base Production“ се обадиха в нашата агенция и казаха, че търсят ново лице – момиче, което ще участва в главна роля с певеца Атила Таш. Мое задължение беше да отида там, за да покажа албумите.

Така започна всичко – когато продуцентката Sergin Akyaz ме видя каза, че търси момиче точно като мен. Сърцето ми се преобърна от вълнение. Тогава бях непълнолетно момиче с много къдрава коса. Каза ми, че иска да направим проби, за да види как ще стоя пред камера и помоли и родителите ми да присъстват, защото евентуално ако всичко е както трябва и мине добре, те трябваше да подпишат договор, че са съгласни да участвам в този сериал. Така започнаха снимките за първия ми сериал „Zennube“.

В кои сериали сте участвали?

Участвала съм в пет турски сериала, които са: „Zennube“; „Aynali Tahir“; „Melek“; „Semsi pasa pasaji“ и „Aylin“.

Партнирали ли сте на популярни турски актьори? Какви са впечатленията ви от работата с тях?

Работила съм с много популярни актьори, някои от които са добре познати и в България, като: Erkan Petekkaya , Saruhan Hunel, Alisan, Azra Akin, Serdar Ortac, Beren Saat и още много други. Впечатлението ми от тях е много добро, някои от тях са много големи звезди, но въпреки това са много земни хора. Когато работят в екип те не се делят, дори си пият чай с шофьора, държат се като равни с всички от екипа.

Имате ли любима роля, която да се е доближила до вас самата като характер?

Първата ми роля и първият опит за мен беше незабравим, а именно участието ми в „Zilioner“. Там играех себе си. Младо наивно момиче – неопитно в любовта. Тогава наистина бях така, затова ме и избраха за тази роля. Търсиха невинно младо момиче, ново лице, което не е излизало на екран, това беше моят шанс и аз се възползвах.

Какви са впечатленията ви от телевизионната индустрия в Турция? Бързо ли се снимат сериалите?

Турците са много сериозни и изискващи. Там, за да си в тази среда, трябва да си много коректен, земен и разбира се, да даваш всичко от себе си. Там не е на мода звездната болест. Всички са много натурални и истински. Ако се държиш надменно, най-вероятно в следващата серия или ще бъдеш заменен от друг актьор, или ще умреш по сценарий. Снимали сме една серия за една седмица. Екипът винаги е много голям и всеки гледа на своята работа много стриктно.

Снимали сте се и в два български филма. Разкажете ни повече за тях, за ролите ви.

Да, предстоят ми две премиери на два български филма. Единият е мюзикъл, а другият – комедия. И в двата проекта се забавлявах много. Работих със страхотен екип. Имах честта да работя с имена от българския шоубизнес, като Нели Рангелова, Велизар Соколов – Заки, част от дует Авеню и любимец на всички като жури в популярен музикален формат, проф. Любомир Стойков, Донна Бангьозова – позната като певицата Donna, Владо Димов, Артьом Анатолиевич – Арти, Ивета Костова и не на последно място Борис Дали. Ще запазя в тайна някои подробности, защото много скоро филмите ще бъдат на големия екран, а и аз самата нямам търпение да видя реакцията на всички зрители. Само мога да ви кажа, че ви очаква много смях, любов и изненади. Получиха се много добре и двата филма, следете – съвсем скоро ще можете да ги гледате на голям екран.

Животът ни през последните седмици е в условия на карантина и социална дистанция. Как преминават дните ви, с какво се забавлявате у дома?

Аз винаги гледам да изкарам най-позитивното от всяка ситуация, която се случва. На мен лично социалната изолация ми подейства много добре. Имах време да обмисля някои неща, които бях „оставила на закачалката“ от липса на време. Успях да прочистя съзнанието си, в което с годините се трупат неща, които само пречат и натоварват. Ако трябва да съм по-кратка: спуках балоните около себе си и сега имам много пространство около мен и със сигурност ще се възползвам от това.

Дъщеря ви танцува. Как ѝ се отразява прекарването на време вкъщи? Танцува ли у дома? Как тренира?

Дъщеря ми не е спирала с тренировките, тренираме вкъщи сами, също така танцува заедно с треньорите си от Германия, разбира се онлайн. Точно в началото на карантината бяхме направили едно видео как тренира сама вкъщи, независимо от положението навън. И за наша голяма радост този клип натрупа голяма популярност: над 600 хиляди гледания в официалната страница на WDSF DanceSport, което е над половин милион! И то само за няколко дни. Тук можете да намерите линк към видеото.

Какви са следващите ви проекти, които очаквате след преминаване на извънредното положение?

Имам доста проекти, които обмислям и са почти на 90% готови. Живи и здрави след извънредното положение ще започна и с реализацията им.

Как успявате да се грижите за красотата си, фигурата си, докато сте у дома?

Доста добре ми се отрази наистина тази социална изолация. Видях как някои неща са по-хубави естествени. Вече нямам гел лак, а естествен маникюр. Храня се здравословно и имам повече време за тренировки. Приготвям си домашни маски за лицето и резултатите, които забелязах, са, че кожата ми стана по-гладка без процедури, като солариум например. Също така косата ми порасна повече и стана изключително гладка и мека. Видях също, че мога сама да си я боядисам и резултатът беше наистина впечатляващ.

В забързаното ни ежедневие, което имахме преди карантината, хората свикваме на много удобства, които невинаги са ни нужни. Всъщност изолацията ти дава възможност да осъзнаеш, че ежедневно харчим ненужни средства за неща, за които ако положим минимални грижи от наша страна, можем да достигнем до по-добри и естествено красиви резултати.

Спазвате ли специален хранителен режим, за да се поддържате във форма?

Аз винаги съм спазвала хранителен режим, но не под формата на диета, а просто има неща, които не консумирам. Захарта, солта и простите въглехидрати, например, не присъстват в моето меню. Всичко друго си хапвам, но умерено. Не пия газирани напитки и не пуша цигари.

Каква е любовта по време на карантина?

Любовта е любов навсякъде. Няма значение какви са условията, когато обичаш, любовта е с теб и винаги е наоколо. Ако трябва да дам конкретен пример за нея, буквално от последните дни, бих я описала така: Любовта е силна тогава, когато най-близките ти хора успеят да те изненадат без да си очаквал или да си се надявал това да се случи. За мое щастие това бе факт точно на рождения ми ден, за което благодаря от сърце. Стига да я оцениш и да вярваш в нея, тя съществува и няма никакви граници, с повод или без.

Как можем да използваме ситуацията, за да направим връзката си по-вълнуваща, а не да сме разединени с партньора си?

Не живея с мъж на този етап, но от опита, който имам, бих съветвала дамите да не оставят битовизмите да надделяват във връзката им. Мисля, че една изненада с хубаво бельо и романтична музика биха се отразили доста по-добре на мъжа отколкото една мусака. Никой мъж не би отказал подобна приятна среща със своята половинка, даже напротив.

Как си представяте живота след извънредното положение?

Представям си хората по-добри и искрено се надявам това да е било урок за всички нас. Представям си планетата ни по-чиста и се надявам да сме си върнали поне малко от ценностите, които трябва да притежаваме като хора.

Липсват ли ви пътуванията и къде ви се иска да е следващото ви пътешествие?

Липсват ми, разбира се, и се надявам много скоро да замина поне за една седмица на някое райско кътче.

Вашето пожелание към читателите на Az-jenata.bg?

Пожелавам на всички да бъдат най-вече здрави и всеки един човек да бъде ценен, обичан и да дава същото на околните. Нека живеем в мир и всеки да даде нещо красиво от себе си в този живот!

Снимки: личен архив

Коментирай