Свободно време

Ретроградна Венера в Близнаци – какво ни очаква

Не бива да взимаме крайни решения

13.05.2020г. / 18 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

На 13 май Венера става ретроградна в знака на Близнаци. Така ще се задържи до 25 юни. Какво означава това? По време на ретроградна Венера, ако имаме стари любовни рани или пукнатини в отношенията ни с другите, със самите нас или с парите, те ще напомнят за себе си. Венера управлява любовта, парите, красотата, творчеството, мира и през този период ще ни помогне да чуем гласа на истината. Въпреки това, не е разумно да взимаме крайни решения относно любовта, а е добре да изчакаме да премине ретроградната ѝ фаза.

Тест: Изберете си ангелско число и вижте посланието му

На 3 юни, когато Слънцето и Венера се изравняват, ще достигнем до нов етап на яснота. Ще сме изчистили някои неща и ще започнем да засаждаме новите семена за следващия цикъл.

Наред с това, позицията на Венера към Нептун – планетата на илюзията, въображението и мечтите, но също и объркването, може да ни донесе красива и романтична енергия, като помага да отворим сърцата си, но също така може да ни накара да се почувстваме малко обезверени и да затрудни намирането на граници с другите. Докато тази Нептунова енергия присъства, комуникацията, не само с другите, но и със самите нас ще е от голямо значение.

Общуването е в основата на всяка здрава връзка, включително връзката, която имаме с тялото, ума и душата си.

При някои любовни двойки може да настъпят проблеми, напрежение, защото Близнаци е знак на комуникациите. Това е чудесна възможност да опознаете по-добре партньора си, като говорите и слушате. Ако не е твърде наложително, не се разделяйте с половинката си.

Тест: Каква любов ви очаква според зодията

Ако сте необвързани, но има някой, който е привлякъл вниманието ви, ретроградната Венера може да направи комуникацията помежду ви по-цветна. Но е добре да изчакате да премине нейната ретроградна фаза и след 25 юни да правите планове за бъдещето с този човек, защото сега връзките, които се създават, може да са нетрайни.

Тест: Какво ще ви донесе лятото?

Освен че при ретроградна Венера не е добре да разгръщаме романтиката си, стара любов може да напомни за себе си. По-разумно е да постигнете мир с миналото и да продължите напред.

Независимо какъв е социалният ви статус, не взимайте важни решения, свързани с любовта, по време на ретроградна Венера. Реалността ни е замъглена и няма да вземем трезви решения.

До 25 юни ще разрешаваме нерешени проблеми. Ако не се налага е добре да отложим и всякакви естетически подобрения свързани с нашата красота.

Ще е важно да обърнем внимание на финансите и да не влизаме в рискови сделки, да не харчим, когато не е наистина необходимо, да не взимаме пари назаем.

Снимка: iStock

Коментирай