Свободно време

Преглед от Betenemy: По-добри ли са дамите на покер?

Кои са предимствата на жените в покера

17.05.2020г. / 12 08ч.
Аз жената
Преглед от Betenemy: По-добри ли са дамите на покер?

Преглед от Betenemy.com: По-добри ли са дамите на покер?

Покерът е една изключително динамична игра, която носи не само невероятна наслада за играча, но и редица възможности за печалби. Светът е успял да излъчи сериозно количество професионалисти, а турнирите по света са наистина впечатляващи. И макар в миналото да сме забелязвали, че именно мъжът е водеща фигура на масата, все по-често забелязваме прокрадването на нежния пол, който освен красота в тази игра, носи и нови загадки. Имайки предвид, че покерът предоставя разнообразни възможности и печели само играчът, който може да разчете не само картите, а и емоциите на своите опоненти, можем да си представим какъв опонент може да бъде една дама.

Мнозина знаят, че жената винаги може да бъде мистериозно и красиво същество – енигма за мъжа, а какво да говорим, когато се издигне до нивото на професионален играч на покер. Със сигурност това ще бъде най-жестоката битка, която някога сте виждали. Ако не вярвате на нас, погледнете какво наистина се случва със статистиката, жените са не само впечатляващи опоненти, но и много успешни. И най-важното е, че не всички са от САЩ, макар и голяма част от доминиращите играчи наистина да успяват да изпъкнат много сериозно в тази игра. Нека започнем с някои претенденти от Европа и Азия.

Започваме с една колкото красива, толкова и опасна дама на покер масата – Люсил Кайли. Красивата французойка впечатлява с пронизващ поглед, нежна усмивка и стратегия, която е успяла да генерира сумата от 1.55 милиона долара. В красивата класация попадаме и на Мария Констанца Ламбропилос. Аржентинката също доказва, че покерът отдавна е отворил врати за нежния пол, а ако това са просто написани думи, спечелените от нея 1.71 милиона долара определено имат тежест.

Джоан Лиу от Тайван успя да разплаче мъжете на масата и да натрупа печалба от 3.1 милиона долара. Някога се е опитвала да следва в колеж, но след като пристига в САЩ, случайно се озовава в казино и започва да опознава играта на покер. През 2004 г. осъзнава, че скучната работа не носи толкова емоция и затова бързо се ориентира към шампионата по покер за дами, където през 2007 г. успява да завърши на второ място, а след като е толкова впечатляваща с картите е и единствената поканена на Азиатския турнир по покер.

Признава, че дори и на работното си място е предпочитала да направи някое разиграване на онлайн платформите по покер, отколкото да пуска корени в офиса си. Много дами преминават през тази школа, а не трябва да забравяме, че букмейкъри като бет365 предлагат тази възможност за игра в портфолиото си – при тях дамите са винаги добре дошли.

Този прецедент доказва, че дамите са не само желани опоненти, но и изобщо не отстъпват на силния пол. Не трябва да забравяме и англичанката Лив Боери, която освен множество титли в женските турнири по покер е и учител на други дами, които искат да навлязат в професионалния спорт. Най-голямата ѝ награда е спечелена през 2010 година и е на стойност от 1.25 милиона паунда. Всички победи, обърнати в долари се равняват на сумата от 3.57 милиона долара.

Норвежката Анет Обрестад пък може да се похвали с още повече победи, но една любопитна и приятна новина е, че само един ден преди да навърши 19-годишна възраст, тя успява да спечели турнир по покер с впечатляващата награда от 1 милион паунда. Списъкът със сигурност може да достави още повече имена, но нека бъдем откровени, мъжката доминация в тази брилянтна игра е напът да приключи. При всички положения е по-трудно за една дама да пробие на сцената, но това далеч не означава, че няма да има позитиви, когато стигне на голямата сцена. Мъжете са склонни да подценяват и точно тази грешка им струва скъпо и ги прицелва там, където боли най-много – егото. В заключение можем да кажем, че дамите не отстъпват по нищо на мъжете, а много скоро може да се окаже, че дори са по-добри в този спорт.