Свободно време

5 знака, че насреща ви има фалшиво приятелство

Фокусира вниманието предимно върху себе си

03.06.2020г. / 11 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има различни видове приятелства. Някои са за цял живот и са истински, докато други са покрити с фалшивост и обикновено зад тях се крие личност, която не заслужава да бъде наречена приятел. Дали във вашия живот има такъв, вижте в следващите редове.

Не се радва за вас

Когато изпаднете в трудна ситуация, този фалшив приятел винаги е „насреща“. Той ще ви изслушва, уж ще прояви съчувствие, но всичко е по-скоро, за да задоволи своето любопитство. В друг момент, когато му споделяте за положителни събития в живота си, дори за новата ви рокля, която сте закупили, нов приятел, от другата страна веднага ще разпознаете онази фалшива, измъчена усмивка, с която се опитва да ви заблуди, че се радва за вас. Вашите успехи и щастливи моменти са му непоносими.

Как всяка зодия се отнася към работата

Пречи на вашите промени

Фалшивото приятелство винаги е съпроводено със завист, скептицизъм, подигравки, критика и безразличие, всичко това под прикритието на истинска загриженост. Ако вие споделите, че искате да промените външността си, да свалите няколко излишни килограма, да си направите нова прическа, да започнете нова работа, да се запишете на курсове и т.н., не чакайте фалшивият приятел да ви подкрепи.

5 знака, че сте по-привлекателни, отколкото мислите

Фокусира вниманието предимно върху себе си

Фалшивостта в приятелството може да бъде разпозната и когато отсрещната страна говори предимно за себе си. Чуждите проблеми са по-важни, хубавите събития са от значение, само ако са на фалшивия приятел. Обсъждате теми, които са предимно в чуждия интерес, посещават се заведения, които са по-любими на приятелката ви. Вашите нужди, желания, рядко представляват интерес.

Свързани статии

Клюкарстват зад гърба ви

Фалшивите приятели обичат клюките. Дори от трудните ситуации, те ще се опитат да намерят сензация в случващото се, да ровят, да разпитват, да търсят интригата. Много е тънък моментът, защото този вид личности обикновено подвеждат с фалшива загриженост, докато измъкват това, което им е необходимо като информация. След това я споделят с други ваши познати.

Общуването с тази личност не ви носи приятни емоции

Още един признак, че в живота ви има фалшив приятел, от когото не се нуждаете е, това как прекарвате моментите си заедно. Ако вие по-често се чувствате раздразнителни, разочаровани, дори депресирани от комуникацията и имате усещането, че се натоварвате, означава, че е настъпил моментът да преосмислите взаимоотношенията си.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати