Свободно време

Митовете, легендите и фактите за Втората световна война – в „Операция История“

Гледайте предаването на 12 юли по Bulgaria ON AIR

10.07.2020г. / 17 23ч.
Мария Дуковска
Митовете, легендите и фактите за Втората световна война – в „Операция История“

Какво наистина се случва в жестоката битка между съветското и германското разузнаване през Втората световна война и къде е границата между лъжите, фактите и митовете, разказвани през годините – тази и още теми ще бъдат на фокус в предстоящото издание на „Операция История“ на 12 юли, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Специален гост ще бъде знаменитият Камен Невенкин, който е най-издаваният български автор в чужбина. Творчеството му е фокусирано именно върху най-тежката война в историята. В неделния следобед, той и водещият на историческото предаване Росен Петров, ще разговарят за кървавия конфликт между Сталин и Хитлер, за който и днес продължава да се спори много.

Предаването ще продължи с дискусия за съдбата на църквата „Света София“ в Истанбул. Каква е нейната история и защо Ердоган иска отново да я превърне в джамия? Своите наблюдения по актуалната тема ще сподели историкът и анализатор проф. Лизбет Любенова. Тя ще коментира защо митрополит Методий Старозагорски, по-известен като Методи Кусев, проклина Руската империя и какво стои зад убеждението му, че тя се разпада заради натрупаните ѝ грехове към българския народ. Тези и още интересни теми и коментари очаквайте тази неделя, на 12 юли, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай