Свободно време

Физически черти, които ви правят привлекателни за другите

Къде е ключът към обаянието

16.09.2020г. / 16 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Привлекателността е истински феномен. Тя далеч надхвърля излъчването, което сме свикнали да сочим като основен виновник за това дали някой човек е привлекателен или не. Красотата също не е основен фактор. Оказва се, че хората биват привлечени от определени черти, които правят човека срещу тях забележителен и привлекателен.

8 начина да бъдете по-привлекателни

Кои са тези черти, които ви правят привлекателни за другите около вас в интимен план, а и не само?

Устните

Забравете за перфектните извивки на тялото за момент. Резултатите от проучване на учени от Университета в Манчестър установяват, че устните са най-привлекателният физически атрибут на жената. Учените констатират, че розовите или червени плътни устни задържат вниманието на мъжа по-дълго, което автоматично изпраща сигнали към мозъка му, че жената срещу него е по-привлекателна и забележителна от останалите.

Настоятелен зрителен контакт

Да имате красиви очи може би е важно, за да бъдете забелязани, но има нещо много по-привлекателно от субективно красивите очи. Това е настоятелният зрителен контакт. Когато гледате внимателно събеседника си, когато говори и засвидетелствате интереса си към него, това моментално ви прави по-забележими от останалите. Зрителният контакт е индиректно заявление, че искате да бъдете забелязани и заслужавате специално внимание. Това и получавате.

7 стъпки, които ще ви направят по-привлекателни за мъжете

Снежнобели зъби

Изследванията показват, че никой запитан човек не би отговорил, че предпочита жълти или зле изглеждащи зъби, що се отнася до привлекателност. Снежнобелите и добре поддържани зъби са една от най-привлекателните черти.

Широка лъчезарна усмивка

Когато се усмихвате сякаш нищо не може да помрачи щастието ви, няма начин да не бъдете забелязани. Това ви прави привлекателни и очарователни. Всеки би искал да общува с вас. А мъжете ще бъдат ваши непрестанни кандидати, борещи се за сърцето ви.

Кое прави жените истински привлекателни в мъжките очи?

Свързани статии

 

По-изразен ханш

Редица изследвания показват, че жените с по-изразен и широк ханш, както и по-сочни бедра, са по-привлекателни за мъжкото око. Това е така, защото този тип фигура изпраща сигнал към мъжкия мозък, че жената е способна да го дари със здраво поколение. Просто е – този механизъм е кодиран в нашите гени от еволюцията.

Увереност

Колкото по-свити и необщителни сте, толкова по-малко околните ще изпитват желание да чупят бариерите ви. И обратното – ако излъчвате увереност, имате високо самочувствие и не се срамувате от себе си, това ви прави чаровни и привлекателни за другите. Всеки би искал да почерпи от вашата обаятелна аура.

Коментирай