Интимно

8 начина да бъдете по-привлекателни

Как да разширите социалния си кръг

25.06.2019г. / 11 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Привлекателността има много различни смисли в социален, интимен и професионален план. Можете да сте привлекателни за противоположния пол, но може да имате способността да събирате и съмишленици около себе си, с които да осъществявате професионалните си планове. Можете да сте добри оратори, да сте чаровни, да привличате с усмивката си или да имате незаменимо чувство за хумор, което кара всички около вас спонтанно да се смеят.

7 стъпки, които ще ви направят по-привлекателни за мъжете>>>

Това са все качества на привлекателните личности без това да означава задължително, че сте секси или красиви като супермодели. Привлекателността е дарба, която надхвърля естетичното. Тя е способност да карате хората сами да искат да общуват с вас, да са в социалния ви кръг.

Ако не ви идва отвътре да сте така привлекателни, колкото ви се иска, вижте какво трябва да направите, за да успеете.

Смейте се по-често

Приветливата усмивка и непринуденият искрен смях привличат другите. Това е природен механизъм за демонстриране на добронамереност. Усмихващите се и позитивни хора винаги имат по-широк социален кръг около себе си, а и в работата си са по-харесвани от другите.

Носете ярки цветове

Цветовете предизвикват подсъзнателни асоциации на страст, секс, креативност, чар, приветливост. Използвайте ги, за да привличате хора към себе си.

Знаци, че сте привлекателни, дори и да не го осъзнавате>>>

Не се правете на недостъпни

Теориите за недостъпността и нарастващият интерес към вас от отсрещната страна невинаги са верни. Зависи по какъв начин и до каква степен ги прилагате. Ако сте твърде дръпнати, не очаквайте някой да продължи да проявява интерес дълго към вас.

Говорете с по-тънък глас, ако сте жена, и с по-басов, ако сте мъж

Проучване на британски учени доказва, че мъжете с по-нисък глас и респективно жените с по-висок регистър на тембъра са по-привлекателни за противоположния пол. Учените предполагат, че мъжете възприемат дамите с тънко гласче като по-малки по размери от тях и мозъкът им инстинктивно ги кара да превключат на режим закрила и покровителство. Обратното – жените по инстинкт търсят едри мъже, които да ги закрилят и които да са здрави и силни. Това издава дебелият плътен глас.

Чувство за хумор

Смехът е много важен в общуването. Няма значение дали комуникацията е формална или в свободното време – важно е между сериозните теми да се вмъква и смехът. Този подход винаги разчупва обстановката и сближава.

Вземете си куче

Животните са моментален повод за разговори. Винаги можете да се заговорите с някого за кучето си, дори той да не е стопанин на домашен любимец. Повечето хора обичат животните и проявяват интерес към тях, респективно към вас като собственик.

Едно просто нещо, което ви прави по-привлекателни>>>

Бъдете любезни

Приветливите личности са по-предпочитани за общуване по простата причина, че то протича далеч по-лесно, отколкото с някого, който е враждебен и не желае да говори и споделя.

Не носете прекалено много грим

Умереността във всяко отношение е добра стратегия – в грима, в облеклото, в поведението, в общуването. Заложете на доближаващия се до натуралното грим и няма да сгрешите.

Коментирай