Свободно време

Аделина Димитрова за баланса между света на големите продажби и личния живот

Аделина Димитрова е ръководител на отдел Продажби на Конкорд Асет Мениджмънт АД

09.10.2020г. / 11 08ч.
Мария Дуковска
Аделина Димитрова. Снимка: личен архив

Аделина Димитрова. Снимка: личен архив

Какво е да си жена в света на големите продажби и инвестиции? Със сигурност не е лесно, но пък представлява предизвикателство да се развиваш в толкова динамична среда и да се докажеш с професионалните си качества и умения. Днешната ни среща е именно с такава впечатляваща дама.

Представяме ви Аделина Димитрова, която ръководи отдел Продажби на най-голямото небанково управляващо дружество у нас – Конкорд Асет Мениджмънт. Провокирани от успехите на дружеството решихме да разберем повече за хората, отговорни за тези постижения и Аделина Димитрова е един от тях. Тя е човекът, който предлага продуктите на дружеството и привлича разнообразни клиенти за инвестиции и проекти. 

С нея разговаряме за отговорността, която носи в професионален план, както и за баланса между ангажиментите и личния живот, тъй като вярваме, че именно в тази хармония се ражда щастието. 

Представете се с няколко думи.

Казвам се Аделина Димитрова и съм Ръководител отдел Продажби на Конкорд Асет Мениджмънт АД. Към 31-ви август дружеството ни управлява над 128 млн. лв. и е най-голямото небанково управляващо дружество по размер на управляваните активи във взаимни фондове.

Имам над 25-годишен опит в областта на банковото дело и капиталовите пазари. Преди да заема настоящата позиция съм работила за някои от водещите банки и управляващи дружества в България. По-специално работата ми е била свързана с продажби на финансови продукти и иновации, организиране на обучения на клонова мрежа и др.

Как решихте да се насочите към тази професия?

След завършване на висшето си образование имах желание да продължа работа в сферата на финансите и така се насочих към банките. Когато ме одобриха да започна работа в една от банките на пазара, това беше за мен една сбъдната мечта.

В какво точно се изразява вашата дейност?

Работата ми е много интересна и разнообразна от гледна точка на това, че хората са различни и подходът към всеки клиент трябва да е индивидуален. Ежедневно комуникирам с клиенти, като предлагам продуктите на дружеството. Участвам в изготвянето на различни презентации, в създаването на иновативни продукти за инвеститорите, както и различни публични събития.

Коя е най-любопитната част от работата ви?

Всеки ден е различен. Всеки ден е предизвикателство. Екипът ни е малък, но сплотен, а това е основата на успеха.

Кои са предизвикателствата, с които най-често се срещате в професионален план?

Предизвикателството е да се стремиш всеки ден да си по-добър от предишния, да си удовлетворен в края на деня.

През тази година Конкорд Асет Мениджмънт има специален повод да празнува – навършвате 15 години. Какво бихте си пожелали в професионален план за следващите 15?

Да станем управляващо дружество номер 1 по размер на управляваните активи през следващата година, а през останалите 14 да утвърдим и задържим позициите си.

С какви предизвикателства се срещнахте по време на извънредната ситуация свързана с коронавируса?

Извънредната ситуация ни направи по-гъвкави, имахме възможността да балансираме между семейства и работен процес, което спомогна за нови идеи и подходи в работата.

Живеем в динамично време, натоварени с много задачи и ангажименти. Какво е вашето бягство от стреса? Как обичате да релаксирате, имате ли хоби, с което запълвате свободното си време?

Бягството от стреса е наложително в днешно време. За да е пълноценен човек за семейството и за работата си е задължително да успява да балансира между работата и почивката. Всяка свободна минута гледам да съм със семейството си и с приятелите ни. Пътуването е моята най-голяма страст. Морето е моята любов, а планината – там винаги се стремиш към върха, откъдето се вижда красотата във всичките ѝ измерения. Обичам да спортувам, обожавам морето, но превес в последните години взема планината.

Как успявате да балансирате между професионалния и личен живот?

Хората са го казали: „Намери си професия, която ти харесва и никога няма да ти се налага да работиш.“ А моята баба ме е учила: Когато излизаш от вкъщи, оставяш проблемите си зад гърба, влизаш в офиса с усмивка и добро настроение, а когато си тръгваш – по същия начин – оставяш грижи и проблеми зад гърба. Т.е. на 100% човек трябва да се отдава на работата и на семейството си според това къде се намира.

Обичате ли да пътувате? Има ли дестинации, които са ви впечатлили най-силно и с какво?

Обожавам да пътувам. Винаги и всяка дестинация е добре дошла. България е необятна и прекрасна, с планини, море, история и природни забележителности. Един живот не стига, за да се види всичко и все пак се стараем непрекъснато да посещаваме различни кътчета от нашата Родина.

Какъв съвет бихте дали на по-младото си Аз преди 10 години?

Да бъде по-търпеливо и по-спокойно.

Вашето пожелание към читателите на Az-jenata.bg?

Да следват смело мечтите си, да вярват в себе си, да бъдат себе си, да не се страхуват да грешат.

Снимки: личен архив

Коментирай