Карта на деня – Рицар на пентаклите е символ на стабилността, на статуквото и на отговорността. Нещата стават бавно, но сигурно и са трайни. На дневен ред са финансови дела, планове за бъдещето и работа върху определени проекти, които се очаква да са дълготрайни и да дадат плод не веднага, но по-далече във времето.

Съвет за деня – Кралица на мечовете. Тази комбинация говори за нечие чуждо домогване за власт или влияние, които не са заслужени и не са спечелени честно. Очакват се обиди, клюки, трудни разговори, може да ни обземе тъга. Пазете границите си и не се оставяйте под чуждо влияние. Тази енергия ни съветва да се защитаваме и да отстояваме правотата си.

В работата:

Проекти, които са трайни може би вече дават своите първи резултати. Не се оставяйте обаче да ви отнемат водачеството или мястото, което заемате. Свършили сте работа, нека не е само за чужда облага. Гледайте и вашия интерес.

За влюбените и семейните:

Отношенията са стабилни и енергията е добра за планиране на бъдещето, но не се поддавайте на чужда намеса в отношенията ви. Пазете се от клюки и клевети.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.