Свободно време

Съвременна младежка комедия е първата премиера за сезона в Театър „София“

Решен в духа на импровизацията, спектакълът е своеобразен микс от чувства и действие

02.10.2020г. / 10 51ч.
Мария Дуковска
Снимка: Театър "София".

Снимка: Театър "София".

На 30 септември и 1 октомври бяха първите две срещи с публика за екипа на спектакъла „Кашонът“ от Клеман Мишел с режисьор Калин Ангелов. 

„Кашонът“ е модерна ексцентрична комедия, в която с младежка енергия и ентусиазъм задъханият ритъм на ситуациите поражда верига от прибързани и нелепи действия, заплетени взаимоотношения и невъзможност на персонажите да се справят с възникналите вследствие на това проблеми.

Решен в духа на импровизацията, спектакълът е своеобразен микс от чувства и действие. Формата е изградена изцяло на музикален принцип, структурирана по логиката на джаз импровизациите.

Атрактивно, спонтанно и заразително зрелище – огледало на забързаното ежедневие, което ни обгръща. Останали без дъх се питаме: „Наистина ли трябва да успяваме да се справим с всичко „на всяка цена“? 

Калин Ангелов – режисьор


 
КАШОНЪТ 

от Клеман Мишел

превод Наташа Колевска

режисьор Калин Ангелов

сценография Никола Налбантов

музикално оформление Георги Георгиев – Антика

ритъм Николай Димитров – Коки  

Участват: Юлиян Рачков, Юли Малинов, Симона Халачева, Владимир Матеев, София Маринкова, Лора Мутишева, Николай Димитров


 
Френският режисьор и актьор Клеман Мишел е едва на 25 години, когато през 1999 пише тази комедийна пиеса – първата в живота му. Две години по-късно тя е поставена в театър Люцерн и става толкова популярна, че малко след това вече се играе в Рим и Варшава, а после се превръща и във филм.

Коментирай