Свободно време

Историята на американските избори – гледайте в „Историите ON AIR“

Гледайте на 3 и 10 октомври, от 19 часа, по Bulgaria ON AIR

02.10.2020г. / 12 28ч.
Мария Дуковска
Визия: Bulgaria ON AIR

Визия: Bulgaria ON AIR

Остава по-малко от месец до оспорваните американски президентски избори, в които   Доналд Тръмп и Джо Байдън ще се борят за мястото в Белия дом. На 3 и 10 октомври, от 19 часа, в поредица от две части, авторът на „Историите ON AIR“ Миглена Георгиева ще разкаже за особеностите на изборния процес и уникалната избирателна система на Съединените американски щати, която функционира успешно вече повече от 200 години. 

Първичните избори представляват първото от поредицата събития, в което Републиканската и Демократическата партии избират своите предпочитани кандидати за надпреварата в Белия дом. „Историите ON AIR“ ще разкаже особеностите на процеса на издигане на кандидат.

Каква е ролята на избирателния колеж, състоящ се от т. нар. „електори“. Предаването ще запознае зрителите със същността на системата за избор на американски президент и причината тя да има решаваща роля в процеса.

Епизодите на предаването, посветени на надпреварата за държавен глава в САЩ, ще представят и процеса на финансиране на една предизборна кампания. Какво е влиянието на медиите и водеща за общественото мнение ли е ролята на телевизионните дебати – отговорите в „Историите ON AIR“, на 3 и 10 октомври, от 19 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай