Свободно време

Силата на мантрите в трудни моменти

Думи, заредени с положителен заряд

09.11.2020г. / 17 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато нещата вървят зле, рядко някой е в състояние да ни накара да мислим положително. Отчаянието е нормална реакция за всеки. Въпреки това не бива да му даваме много свобода, защото може да ни завладее напълно и това да ни накара да приемаме проблема за по-голям, отколкото всъщност е. Ето защо се нуждаем от мантра. От онези вълшебни думи с положителен заряд. Хубаво е да си ги припомняме и когато всичко около нас е в хармония.

Тревата изглежда по-зелена от другата страна на оградата... Метафорично, това напомня да спрем да сравняваме себе си и живота си с този на другите. Спрете да се оплаквате и започнете да поливате тревата, на която стоите.

Удовлетворението невинаги се крие в това, което искаме да имаме в живота си. То е осъзнаването на всички хубави неща, които вече имаме.

5 знака, че сте обект на манипулация

Понякога просто трябва да погледнете назад към миналото си и да се усмихнете колко далеч сте стигнали. Само така ще го пуснете и ще осъзнаете, че е важно да се движите напред.

За всичко, което сте загубили, сте спечелили нещо друго. Оценявайте това!

Не можете да очаквате победа, докато планирате поражение. Започнете да мислите позитивно.

Невъзможно е да контролирате всичко, което ви се случва, но можете да контролирате вашите емоции.

Техники за прогонване на следобедната умора без кафе

Ако усещате, че сте на потъваща лодка, може би е подходящо време да изхвърлите ненужните неща, които ви пречат – страх, несигурност в себе си, хора, които ви манипулират.

Историята на живота На всеки от нас има много глави и не всички са лоши.

Истината е, че ако не си простите, ако не приемете, че ситуацията е приключила, не можете да продължите напред.

15 урока за живота, ако вече сте на 30

Никога не си толкова добър, колкото всички ви го казват в силни за вас моменти и никога не си толкова провален, колкото ти казват, когато загубиш. Никога не губете вяра в себе си.

Никога не стойте на едно място, очаквайки някой да дойде и да промени това, което не ви харесва.

Знаци, че някой ви завижда и изпитва злоба

Никога не се съмнявайте в това колко ценна личност сте и всеки ден си го повтаряйте. Всички постижения изискват време, защото човекът, който премества планина, започва с отнасянето на малките камъчета.

Притеснението е огромна загуба на време и енергия.

Коментирай