Карта на деня – Кралица Жезли е една бурна, емоционална и дейна енергия, която предвещава динамичен и активен ден. Кралица Жезли обича свободата и в по-мрачния си негативен вариант може да отприщи първични и необуздани емоции в опит да защити свободата си. Тя може да разпалва огън, но може и да го укротява, и като една истинска представителка на женската енергия притежава уменията на лечителка и грижовница.

Съвет за деня – Четворка пентакли е като котва, като полъх за заземяване и сигурност. Тя като че ли се появява, за да ни зареди с енергия и желание за стабилност, практичност и реализъм. Заземяваща, подсигуряваща спокойствието и уюта карта.

В работата:

Кралица Жезли е тук, за да ни каже, че днес ще успеем да осъществим задачите и отговорностите си, а Четворка пентакли го потвърждава. Денят предвещава успех в бизнес делата. Може да се появят много задачи, но такива, с които ще се справим с лекота.

За влюбените и семейните:

В любовен план, ако започвате отношения – внимавайте, защото огънят лесно пламва, но не е траен. Енергията на тази карта предвещава ентусиазъм, радост, страст, но не ни съветва да влизаме във връзката слепешката и прибързано, за да не угасне огънят бързо. Четворка пентакли, тази стабилна и земна карта, също говори за нужда от стабилна основа на отношенията.

На дългогодишните връзки напомня да се погрижат за разнообразието и особено за общуването. Кралица Жезли има силна нужда да общува! Не пренебрегвайте общуването в отношенията си, за да не съжалявате.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.