Свободно време

Топ 5 на най-омразните подаръци за Коледа

Защо хората не им се радват, а дори ги мразят?

04.12.2020г. / 17 24ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изборът на коледни подаръци понякога може да е наистина труден. Човекът, за когото избирате подарък, може да е труден за задоволяване. Възможно е да не сте забелязали какво точно иска или харесва. Не сте слушали внимателно, когато е споделял от какво има нужда. А може и да купувате подарък за човек, когото не познавате особено добре, например колега. Друг фактор, който може да ви попречи да изберете най-страхотния подарък на света е финансовото ограничение. Невинаги имаме възможност да купим онова, което би зарадвало любим човек, ако е твърде скъпо за нашия бюджет.

Коледни подаръци, които никой не иска да получава (галерия)

И след всички тези обстоятелства стигаме до момента, в който купуваме подаръци просто за да има какво да подарим. Те обаче се оказват не само тривиални, но и мразени от повечето хора. Не биха се зарадвали, ако ги получат, защото са не само скучни, но и не изразяват специално отношение.

Отговорите на този въпрос дава проучване на компанията за подаръци Vistaprint, цитирано от bestlifeonline.com. Резултатите показват, че 72% от запитаните хора отговарят, че любимите им подаръци, тези, които ги радват най-много са избраните от сърце, както и уникалните подаръци, избрани според личността на човека.

Подаръци за свекървата, с които да я накарате да ви обикне

60% от анкетираните отговарят, че са получавали стандартни подаръци, които се възприемат по-скоро като бездушни и тривиални, а не като специални.

Кои са най-мразените подаръци за Коледа?

Кутия с шоколадови бонбони

Кутията с шоколадови бонбони е един от най-мразените подаръци за Коледа. 29% от анкетираните в запитването са отговорили, че не се радват да получат такъв коледен подарък. Този подарък изразява тотално непознаване на човека, за когото е предназначен подаръкът. Освен това подсказва и за незаинтересованост, за подаряване на подарък колкото да се отметне една традиция.

Какво трябва да знаете, ако пътувате с подаръци

Козметични продукти и продукти за красота

30% от участниците са отговорили, че мразят да получават козметични продукти и продукти за красота, защото са скучни или защото предпочитат те сами да изберат козметиката си. Много често тези хора предпочитат да преподарят подаръка си или да го продадат, отколкото да го използват.

Свързани статии

Ароматни свещи

Ароматните свещи са тривиален подарък, който в същността си е коледен, но не носи радост и определено не подсказва индивидуално отношение. 32% от запитаните са отговорили, че един от най-омразните подаръци са именно коледните свещи. Не всеки аромат се харесва еднакво. Подобно на парфюмите и козметиката много хора предпочитат да избират ароматните си свещи сами.

Какво да правим с нежеланите коледни подаръци?

Продукти за грижа за тялото

33% от запитаните са отговорили, че мразят да получават лосиони и кремове. Самите те не биха подарили нещо подобно на други хора.

Рамка за снимка

34% от хората, взели участие в проучването, са отговорили, че мразят да получават рамки за снимки, още повече празни. Това им се струва като антисоциален и антииндивидуален подарък, който не би ги зарадвал по никакъв начин, дори би ги подразнил.

Коледни подаръци за него според зодията

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Също така ( преди 3 години )
Друг дори по-безсмислен от ароматните свещи подарък е: чаша! То поне някой да се сещаше да подари и рафт на който да си редиш безбройните тематични чаши...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота