Свободно време

Как коронавирусът се отрази на обществото и духа ни – гледайте в Денят ON AIR

Политолози, общественици и артисти с равносметка за изминалата година

23.12.2020г. / 10 07ч.
Мария Дуковска
Ганиела Ангелова. Снимка: Bulgaria ON AIR.

Ганиела Ангелова. Снимка: Bulgaria ON AIR.

По традиция краят на годината е време за равносметки. В тази различна година светът, колкото и разединен да е той, се обедини в едно – борбата срещу коронавируса. Този непознат вирус постави човечеството пред нови предизвикателства и наложи нова реалност. В последните си издания за тази година предаването „Денят ON AIR“ ще направи анализ на това как COVID-19 се отрази на политиката, икономиката, обществото и духа ни.

На 24 декември водещата Ганиела Ангелова ще посрещне в студиото Западно-и Средноевропейския митрополит Антоний, с когото ще разговарят за силата на духа и вярата в тези трудни моменти. А каква беше годината за българската музика ще говори една от най-популярните изпълнителки – Силвия Кацарова.

На Рождество Христово „Денят ON AIR“ ще е запазено място за култура и празнично настроение. Ще бъде ли по-различна тази Коледа за един от най-обичаните певци Васил Найденов и каква беше 2020 година за него – гледайте на 25 декември, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR. Във втората част на предаването ще разберем как пандемията се отрази на писателя Калин Терзийски и ражда ли изолацията нови литературни шедьоври.

На 28 декември писателят Димитър Недков и общественикът Стоян Денчев ще коментират как се справиха политическите елити в световен план с управлението на кризата, предизвикана от пандемията. В студиото на „Денят ON AIR“ те ще говорят и за това как да се промени философията ни за живот след COVID-19 и кои са героите на днешното време.

На 29 декември „Денят ON AIR“ ще е посветен на трудностите пред обществото, науката и изкуството. За новата реалност в света ще говори антропологът Харалан Александров, проф. Христо Пимпирев, режисьорът Бойко Илиев и актрисата Кристина Митева.

На 30 декември в студиото на Bulgaria ON AIR експерти от различни сфери ще очертаят каква беше 2020 година в политически, икономически и социален план. Водещата Ганиела Ангелова ще разговаря с проф. Антоанета Христова, политически психолог, с политолога Любомир Стефанов, с главния икономически анализатор на Българска банка за развитие Илия Лингорски, както и с Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Не пропускайте равносметката за 2020 година в специалните издания на „Денят ON AIR“ от 23 декември, всеки делник, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай