За голяма част от нещата, които ни се случват има обяснение, за други пък не. Животът ни е изграден от обстоятелства и факти, за които невинаги се замисляме. Защо някой е любезен или не чак толкова с нас, какво влияе на нашата мотивация, усмивка и т. н.

Така например, за уханието на цитруси се смята, че ни прави по-енергични, когато тонусът ни е занижен. Вижте още 15 забавни факта за живота.

1. Знаете ли, че комиците и щастливите хора всъщност са по-депресирани от другите?

2. Променяме гласа си, когато говорим за някого, когото харесваме, без значение дали е любим, приятел, познат и т. н.

3. Сарказмът увеличава креативността.

4. Редовните танци повишават усещането за щастие.

5. Перфекционизмът може да доведе до стрес и депресия.

6. Знаете ли, че не можете да преглъщате и да дишате едновременно?

7. Ако искате някой да ви хареса, помолете го за малка услуга, като да ви услужи с химикалка, да ви вземе кафе, ако вие няма как и т. н.

8. Жените, които се усмихват по-често, са по-привлекателни, докато мъжете, които се усмихват по-малко и изглеждат сериозни, са по-привлекателни за дамите.

9. Убеждавайки се с мисли и думи, че сте спали добре, „мамите“ мозъка си да мисли, че е така.

Още по темата

10. Любими обикновено ни стават тези песни, които свързваме с някакво приятно емоционално събитие в живота ни или определен период от него.

11. Ако искате да получите положителен отговор от някого, кимайте, докато говорите. Така е по-вероятно той да се съгласи с това, което казвате.

12. Никога не поставяйте любимата си песен като аларма на телефона си за събуждане, защото има вероятност да я намразите.

13. Знаете ли, че когато човек си говори сам, всъщност помага на мозъка си да бъде по-ефективен.

14. Когато човек казва малко неща, но говори бързо, значи крие нещо.

15. Докосването до вода под някаква форма – душ, миене на ръце, лице, плуване, намалява значително нивото на стрес и напрежение.

Снимка: Istock