Свободно време

Как да уловим моментите и цветовете на света край нас

Всеки миг е специален за нас

22.02.2021г. / 07 58ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Живеем в динамичен свят, в който събитията се променят за часове. Предизвикателствата ни помагат да преоткриваме постоянно себе си, да се вдъхновяваме и да сме вдъхновители. Намираме ново хоби или пък се връщаме към позабравено, откриваме нови пътища за бизнес, връзка с любими хора, брандове, но не забравяме и за най-важната връзка – тази с нас самите.

Вярвам, че светът край нас е комбинация от изживявания, обгърнати от цветове. Искам да запазя всеки миг, докато се забавлявам или пътувам до красиви места, защото, връщайки се към него отново и отново, знам, че по някакъв начин захранвам душата си.

Верен съюзник в динамиката на света е мобилният ни телефон – може би най-използваното технологично решение. И тъй като неспирно променящият се свят има високи изисквания към нас, ние имаме също толкова високи такива по отношение на това какъв апарат ще ползваме. Още повече, че дамите по природа сме капризни, но съм сигурна, че именно нашата взискателност мотивира технологичните гиганти да не спират да ни изненадват със своите изобретения.

От личния си опит мога да споделя, че от момента, в който започнах да ползвам Samsung, разбрах, че имам мобилен телефон. Днес искам да ви споделя впечатления за най-новата разкошна S серия на Samsung, която включва три модела – Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ и Samsung Galaxy S21 Ultra.

Започвам от цветовете, тъй като първото, което грабва женското внимание са именно те.

- Galaxy S21 Ultra се предлага в цветовете „Загадъчно сребърно“ и „Загадъчно черно“;

- Galaxy S21+ ще ви плени със „Загадъчно черно“, „Загадъчно сребърно“, „Загадъчно лилаво“;

- Galaxy S21 е в разкошните „Загадъчно лилаво“, „Загадъчно розово“, „Загадъчно бяло“, „Загадъчно сиво“.

Прекрасни са и ако не сте запознати със символното им значение, любопитно ще е да разберете, че тези багри олицетворяват спокойствието и се смята, че привличат късмета. Освен това сивото е не само символ на стабилността, а и е един от двата цвята на 2021 година – редом с жълтото.

Да си призная, понякога съм твърде небрежна и бутам, изпускам телефона си или пък се случва да го залея с вода, както и да се надраска в дамската ми чанта. А тази нова серия сякаш е предвидила именно тези непохватни моменти, тъй като всяко устройство е покрито с най-здравото Gorilla Glass Victus стъкло и луксозно матово покритие на гърба, за да защити телефона в ситуациите, в които ръката ни може да трепне и да го изпуснем.

Дизайнът. Емоциите, които ме обзеха, когато подържах в ръцете си трите модела... мога да кажа само едно – еуфория. Трябва и вие да я усетите. Лекота, съчетана със смел и атрактивен дизайн, плосък екран. Новата серия Galaxy S21 надгражда познатото ни досега с различни размери и в комбинация с впечатляващите цветове са идеалното допълнение за личния стил и потребности при работа с мобилен телефон за всяка жена. Удобни за ползване, без да са прекалено големи.

И все пак, за моите нужди, предвид работата ми и това, че трябва да имам на разположение добър технологичен съюзник, когато взимам интервю, снимам или за моментите, в които се забавлявам, бих избрала между по-компактния Samsung Galaxy S21 5G или следващия по размер Samsung Galaxy S21+ 5G.

Кое най-силно ме впечатли в тях?

Тъй като говорим за устройство на изключително високо технологично ниво, започвам с нещо, на което все повече обръщаме внимание, а именно здравето на нашето зрение при работа с монитори и дисплеи. Повече не можем да правим компромис с това, а предимството на Galaxy S21 5G и Galaxy S21+ 5G е, че разполагат с интелигентен динамичен AMOLED 2X Инфинити-O дисплей с адаптивно 120Hz, който регулира опреснителната честота според визуалното съдържание.

Така, докато се забавляваме с тях, уникалният им дисплей значително намалява напрежението и умората на очите. Въпреки това, картината, образите, всичко е толкова ярко и необикновено живо и дори на дневна светлина, в слънчев ден, имам перфектна картина.

За Samsung Galaxy S21 той е 6,2-инчов, а Galaxy S21+ разполага с 6,7-инчов екран и съответно по-голяма батерия. А цветовете – експлозия от багри, най-доброто, което технологичният бранд е представял до този момент.

Камерата. Може би това е най-важното за всеки притежател на мобилен телефон. Ако и за вас е така, тогава добре дошли в света на Galaxy S, който ще ви отведе на друго ниво на заснемане на снимки и видео. Това е вашият нов свят на видеография и повярвайте ми, дори и да не сте особено добри в снимките, трите модела от серията ще ви вдъхновят да работите с изкуствен интелект, докато се забавлявате.

Както започнах своя разказ, динамиката на света ни припомня все по-често, че всеки момент, който изживяваме, е уникален спомен за нас. Ценим повече времето с любимите ни хора, приятелите, когато се срещаме в града или хапваме вкусна храна и искаме да споделим този миг на удоволствие. Без значение от повода, Samsung Galaxy S21 и Galaxy S21+ винаги са на разположение. Насочваме обектива и правим зашеметяващ кадър, дори при ярка слънчева светлина, благодарение на 8K Snap функцията.

Снимах видео и успях да изкарам кристално чисти изображения от 8K видео кадрите, като успях да направя и няколко стоп кадъра. Почувствах се като професионалист с камера в ръка, сякаш снимам минифилм. Това е идеалната камера за всички, които обичат да снимат или планират да си направят влог. С 8K запазвате до 24 кадъра в секунда, а от клип, който може да споделите в социалните мрежи не пропускайте да си създадете и албум с висококачествени 33MP снимки, благодарение на 8K Video Snap.

Определено най-любимият ми режим на заснемане, който и вас ще впечатли, е новият Director’s View. Докато превключвам и си играя с кадрите от различен ъгъл, избирам този, който ми допада най-много. Гъвкавостта на този режим ми позволява във всеки кадър да покажа определен акцент, за който смятам, че е важен за мен. А най-хубавото е, че заснемам видеа както със задната, така и с предната камера, мога дори да се забавлявам в реално време с Vlogger View. Точно като режисьор, който не иска да изпусне нито един миг. Докато снимам, виждам миниатюри от изображения на екрана, които трите камери улавят.

Тук е моментът да спомена, че моделите Samsung Galaxy S21 и S21+ разполагат с 10MP предна камера, което ни превръща в кралици на селфитата, а задната тройна камера е 12MP ултраширокоъгълна камера, 12MP широкоъгълна камера и 64MP телефотокамера с трикратно увеличение, на базата на изкуствен интелект. Уникални видеа и снимки навсякъде и по всяко време. Именно 64-мегапикселовата разделителна способност улавя кадъра с невероятна яснота и го превръща в нашето произведение на изкуството. Особено ако заснемате вкусна храна, красив акцент от вашата блуза, аксесоар за коса или друго.

A за красивите мигове вечер или през нощта използвам Bright Night, който ми позволява да запечатам мига в живи цветове, дори и при слаба светлина.

Не мога да не спомена и предимствата на функцията Single Take, която позволява заснемане на видео и снимки по един нов начин. Едновременно, в рамките на 10 секунди, само с едно докосване, от различни ъгли, получавате кадри в различни формати и стилове. Дори може да забавите определен момент, който искате да подчертаете.

С режима Selfie снимките стават реалистични, с разнообразни подробности и бърз фокус, всичко това събрано в предната камера. Без забавяне, нагласяване по няколко минути на фокуса, повтаряне на кадъра, защото ръката ми е потрепнала. Всичко това е минало. А със Zoom Lock имам възможността да направя 30-кратно цифрово увеличение, като кадрите отново са ясни и красиви.

Може би се питате колко време ми дава батерията да се забавлявам? Достатъчно! Моделите Samsung Galaxy S21 5G и S21+ 5G разполагат с интелигентна батерия, освен това имат и нов енергийно ефективен дисплей и процесор. Така имате осигурени по-продължителна от 24-часовата издръжливост, дори и при работа в 5G мрежи. От вас остава само да се вдъхновите как ще използвате това време.

И тъй като музиката винаги е част от тези хубави мигове, затова ни трябват и качествени слушалки, за да бъде всичко съвършено. Слушалките Samsung Galaxy Buds Pro са точно това, от което имам нужда – микс от кристален звук, дизайнерска визия и комфорт. Освен това се предлагат в три различни цвята за разнообразие – загадъчно черно, лилаво и сребърно. Имат си и прекрасна кутийка за съхранение. Елегантни, но идеално пасващи и на спортния ми стил.

Бързо се превърнаха в любим аксесоар, защото батерията им е издръжлива, а когато се налага да прослушам интервю или нещо важно, свързано с работата ми, Samsung Galaxy Buds Pro имат функцията за интелигентно шумопотискане. Така съм фокусирана върху това, което ме вълнува и страничните шумове са зад мен. Което е страхотно предимство и когато провеждам телефонен разговор.

Друг наглед дребен, но много удобен детайл е, че не се налага да свалям обицата на едното си ухо (ако е обемна), за да си доближа телефона и да ми е удобно да разговарям, защото с тези нови слушалки мога да го правя спокойно, а и страничните звуци сякаш ги няма и така чувам идеално събеседника си.

Samsung Galaxy Buds Pro изчиства гласа от нежеланите странични звуци с помощта на 3 вградени микрофона и устройство за улавяне на гласа Voice Pickup Unit (VPU). Дори във лошо време и при вятър, разговорите или любимата музика продължават да звучат кристално ясно.

С тях мога да превключвам между смартфон и таблет, когато се налага да отговоря на обаждане или искам да чуя нещо на таблета. Лесно и удобно. А благодарение на приложението SmartThings Find мога да открия Samsung Galaxy Buds Pro, дори ако съм извън Bluetooth обхвата им.

Започнах разказа си, акцентирайки на моментите и на нещата, с които преоткриваме себе си и света край нас. С новата серия Samsung Galaxy S21 аз намерих забавление, в съзнанието ми изникнаха много нови идеи. Станах по-смела във фотографските си проекти и по-интригуваща в социалните мрежи. Открих скрити таланти. И мисля, че това може да се случи с всеки, който реши да даде нов старт на себе си, въпреки че светът не спира да ни изненадва.

Снимки: Samsung

 

Коментирай
Свободно време