Свободно време

Меркурий в Овен – не бива да бързаме

Един интензивен период

05.04.2021г. / 12 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Пролетта ни посреща с още едно значимо космическо събитие – Меркурий в знака на Овен. За Меркурий знаем, че е планетата на комуникацията. На 4 април тя премина в огнения, ориентиран към действие Овен и ще се задържи така до 19 април. Според някои западни астролози, в най-добрия случай Меркурий в Овен може да ни накара да бъдем по-оптимистични и уверени в себе си.

Камъни за всяка зодия, борещи негативната енергия

Влизането на Меркурий в Овен може да доведе до така необходимата яснота, особено след преминаването му през Риби през последните няколко седмици, което беше много по-летаргично.

За тези от вас, които напоследък се чувстват в застой в личен и професионален план, сега е идеалният момент да генерират нови идеи, енергията е подходяща. Обновете подхода към работата си, записвайте и споделяйте вашите хрумвания. Много е важно да не бързаме, да не сме импулсивни, защото Овенът може да бъде точно такъв. Да е груб с думите, бърз в изказванията си. Сега е по-вероятно да нараним, макар и неволно с това, което изричаме.

Марс преминава в знака Близнаци – трябва да внимаваме с думите

Меркурий в Овен може да донесе много разочароващи моменти, но поуката е да се научим на търпение и да бъдем по-разбиращи. Не бива да сме прекалено директни, защото може да останем погрешно разбрани. Затова е важно преди да кажем нещо, да направим пауза и да помислим добре, особено при тежки разговори.

Месечен хороскоп за април

По време на Меркурий в Овен има няколко ключови дати.

В периода 6 – 10 април може да реализирате успешно сделки от различен характер.

На 11 април Меркурий ще формира поддържащ секстил със Сатурн, който е планетата на отговорността. Чудесен момент е да приложим идеите си на практика.

В периода 9 – 18 април Меркурий ще е в напрегната позиция към Нептун, което може да повиши тревожността ни, да излязат наяве лъжи.

Таро карти за април за всяка зодия

На 18 април Меркурий ще образува хармоничен секстил с огнения Марс и експанзивния Юпитер, но в същото време ще се срещне и с разрушителния Плутон по същото време. Влиянието на Марс и Юпитер ще ни подтикне да казваме всичко, което си мислим. Плутон пък може да ни направи по-ревниви, да преувеличаваме ситуации, да сме манипулативни, да се борим за власт. Но влиянието на Плутон може да бъде и положително и да ни даде енергия да се изправим срещу структури или ситуации, които трябва да бъдат разрушени и възстановени.

До 19 април просто мислете, преди да говорите и се грижете добре за здравето си. Очаква ни вълнуващ период.

Снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )