Свободно време

Новолуние в Овен на 12 април – време за промяна и придвижване напред

Един интересен период

06.04.2021г. / 11 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

На 12 април настъпва новолуние в знака на Овен. Това космическо събитие бележи особено добър период за преодоляване на лични ограничения като срамежливост и депресия, за разрушаване на бариери и постигане на напредък и успехи. Това новолуние е в средата на Марс тригон Юпитер, което създава изобилие от положителна енергия, както и късмет. Новолунието в Овен ще ни призове да направим промени, да „посеем семена“ и обърнем нова страница в живота си.

20 положителни черти на Овена

Способността ни да привличаме това, което желаем, се засилва тройно. Ето защо е важно да обърнем внимание на нашите мисли, думи и изборите, които правим в този момент. Трябва да сме сигурни, че те съвпадат с това, което искаме да привлечем. Наблюдавайте се. Как избирате да говорите със себе си и другите.

Думите ви са мощни, не го забравяйте. В случай, че се улавяте да казвате неща, с които сами се саботирате, като „не мога да се справя“, „никога нищо не ми се получава“, опитайте се бързо да превключите в положителна посока. Ето примери: „ това изглежда голямо предизвикателство, но ще опитам да се справя“, „събитията винаги се развиват в моя полза, имам късмет“.

Тъмната страна на Овена

Позволете на мислите си да бъдат израз на възможност и надежда. Преминете от ограничаващо мислене към такова, което носи изобилие от възможности. Използвайте енергиите на новолунието в Овен, за да бъдете добри към себе си, да си напомните колко сте силни и можещи.

Камъни за всяка зодия, борещи негативната енергия

Както знаем, Овенът е огнен знак, а енергията на огъня е свързана със страстта, движението напред и осъществяването на нашите желания, а не със страховете, които да ни ръководят. Но огнената енергия също може да бъде импулсивна. Ако я използваме по правилния начин, може да ни помогне да направим движение напред и да излезем от застоя.

Новолунието в Овен ни носи силна движеща се напред енергия, която е достатъчно мощна, за да ни измести от всяка ситуация, в която се чувстваме дълбоко вкоренени. Но ще трябва да действаме, за да се раздвижат нещата, а не да стоим и да чакаме.

Таро карти за април за всяка зодия

Плутон също е много активен по време на това лунно събитие, заедно с Венера. Комбинацията от енергията на тези две планети може да доведе до леки обърквания във взаимоотношенията.

Дали имате връзка с човек, събитие или ситуация в живота ви, която ви кара да се чувствате безсилни? Борбата за власт излиза на преден план. Винаги има път, който води към по-добър избор, вместо да се върви по стари пътища, с едни и същи разговори.

Енергията на Венера и Плутон също може да повиши нашите емоции като цяло. Може да се усещаме изключително чувствителни или да се нуждаем от някаква любяща подкрепа. Нашето вътрешно дете може да се почувства така, сякаш се нуждае от топла прегръдка.

С мощната енергия на Овена може да се втурваме напред, но е важно да знаем кога да правим паузи. Мъдростта ще бъде наш водач.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време