Свободно време

Мисия Clean Label: балансирана алтернатива на любимите колбаси

Предимство на колбасите от серията „Clean Label“ е, че могат да се консумират както в суров вид, така и да бъдат използвани в редица рецепти

13.04.2021г. / 11 12ч.
Мария Дуковска
Мисия Clean Label: балансирана алтернатива на любимите колбаси

Месните деликатеси са един от най-предпочитаните продукти за приготвянето на питателна и вкусна закуска за децата. Серията „Clean Label“ на Lidl успя да спечели доверието на родителите с внимателно подбраната селекция колбаси, по изцяло чиста рецепта.

Какво всъщност означава чиста рецепта?

Тя включва продукти с над 95% съдържание на месо, без добавени изкуствени овкусители, оцветители, консерванти, глутен и лактоза. Продуктите от серията са изключително подходящи за подрастващите. Произвеждат се по иновативна технология, без използване на механично отделено месо. Изкуствените добавки се заместват с натурални и се използват естествени консерванти. Серията предлага няколко продукта от собствената марката Pikok – шунка от свински бут, пуешко филе, луканка, шпеков салам и шункови кренвирши.

Съществено предимство на колбасите от серията „Clean Label“ е, че могат да се консумират както в суров вид, така и да бъдат използвани в редица рецепти и аламинути. Всичко зависи от личния вкус и предпочитания в конкретното домакинство.

Ето и една идея за бобена салата с луканка, която се приготвя за по-малко от 10 мин. и е достатъчно питателна, което я прави подходяща и за основно ястие за цялото семейство:

Сюрпризът на мама – топъл аламинут за 10 минути

Необходимите продукти са боб от консерва, червен лук, олио или зехтин, чесън по желание, магданоз, печени червени чушки, черен пипер, сол и разбира се луканка Pikok Clean Label. Нарязаният на полумесеци лук се запържва леко в зехтина, към него се добавя наситненият чесън и нарязаната луканка. След малко се прибавя отцеденият боб и нарязаните чушки. След още 5-6 мин. може да се овкуси и да се гарнира с пресен магданоз. Ако някой вкъщи има проблеми с магданоза, две тънки резенчета краставица отстрани ще придадат завършен вид и цвят на готовото ястие.

А вие може да приготвите още по-бързо и вкусна закуска за децата, комбинирайки различни колбаси от серията, свежи зеленчуци и пресен хляб. А и практиката показва, че колкото и злояди да са малките, никога не отказват закуската, ако е сервирана под формата на хамбургер или свеж сандвич. Все пак това е още една възможност за родителите да успеят да включат в нея и няколко резенчета полезен зеленчук.

Свободно време