Свободно време

6 неща, от които не се нуждаем, за да сме щастливи

Не е нужно да се сравняваме с другите

22.04.2021г. / 10 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато казваме „да“ на щастието, означава, че казваме „не“ на рутината, негативните мисли, страховете, на онези хора, които се опитват да ни вменят, че не сме достойни. Казваме „не“ на фалшивите взаимоотношения. Вижте 6 неща, от които не се нуждаем, за да сме щастливи.

За да бъдете щастливи не е необходимо да:

Угаждате на всички

Внимавайте с даването към другите, защото може напълно да изгубите себе си. Когато човек е прекалено добър към другите, не е добър за себе си. „Не знам какъв е ключът към успеха, но ключът към провала е да се опитвате да угодите на всички.“ – Хърбърт Баярд Соуп

Мъдрости на Буда за хармония и щастие

Всичко да бъде лесно

Истината е, че понякога нещата, които постигаме с малко повече усилия ни правят също щастливи. Нещата, които никой друг не прави, онези, които ви плашат. Защото тези неща ви определят. Защото ако всичко ни се случва лесно, това не е гаранция за щастие. Тогава и хубавото няма да забелязваме.

Мотивиращи мисли за повече щастие

Сигурност и гаранции

страхуват да рискуват, да опитат нещо ново, защото имат куп страхове, които в крайна сметка не се случват е характерно, че изграждат много стени в живота си и нямат достатъчно мостове. Те предпочитат познатото, дори и то да не им носи щастие, отколкото да рискуват да бъдат щастливи и свободни. Вътрешните им страхове, че няма да се справят им пречат да живеят по-добър живот.

Вдъхновяващи мисли, с които да изчистите токсичните хора от живота си

Да сме по-добри от другите

Един от сигурните знаци, че не сме щастливи е постоянното ни сравняване с другите, приемането на всеки за наша конкуренция. Тогава нашата вселена се свива и ние започваме да изпитваме негативни емоции от материалното си състояние, външния вид, постиженията в работата. Всъщност не е нужно да се състезаваме с другите, а само със себе си.

Свързани статии

Да имаме повече контрол над всичко и всички

Много е лесно да се изгубиш в капана на това да искаш всичко и всеки по всяко време да бъде контролиран. Да планираш абсолютно всичко, да чертаеш възможни негативни сценарии. Това пречи да се отпуснем. Понякога събитията в живота ни подсказват, че трябва да се носим по течението, да ги следваме, но не и да бездействаме. Има неща, които няма как да предвидим и контролираме. Понякога най-големите радости са неочакваните изненади.

Някой постоянно да ни „валидира“

Връзките с любим човек, роднини, приятели са от съществено значение, но щастието произхожда отвътре. То не зависи от външни фактори и не бива да даваме цялата си сила на някой друг. По този начин ставаме уязвими и лесно можем да бъдем наранени, когато усещането ни за сигурност и щастие, нашата самооценка дори, зависят изцяло от поведението и действията на другите.

Снимка: iStock

Коментирай
Здраве и красота