Свободно време

4 деструктивни навика, с които да се разделите още сега

Не поставяте ясни граници

19.05.2021г. / 10 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Навиците са част от живота на всеки. Някои създаваме трудно (обикновено положителните), но има и такива, наречени деструктивни, които е трудно да променим, но е от решаващо значение да го направим. Независимо дали става въпрос за емоционално хранене, твърде честа употреба на алкохол и т. н. Деструктивните навици ни отдалечават от възможността да живеем балансиран и щастлив живот. Вижте 4 навика, с които да се разделите още сега.

Използвате демотивиращи думи към/за себе си

Всеки определя себе си по някакъв начин, говори за личността си. Дори понякога не осъзнаваме как го правим, какви думи използваме. Не бива да забравяме, че никой не е идеален и че говоренето за себе си с отрицателни думи не мотивира, а разрушава.

5-те най-грижовни зодии

Ето няколко лоши примера:

  • Изглеждам дебела в този тоалет;
  • Косата ми е грозна, защото е твърде тънка;
  • Никога няма да се справя;
  • Липсва ми късмет във всичко;
  • Постоянно се провалям.

Заобиколени сте от негативизъм

В работата е трудно да избегнем компанията на колеги, които винаги са отрицателно настроени, но все пак не е невъзможно. В личния живот се случва да поддържаме взаимоотношения, които не ни носят положителни вибрации, а ни действат потискащо, създават усещане за изтощение след комуникация с такива хора, което ни демотивира. Такива контакти можем да срещнем в лицето на партньор, приятели, роднини. С такава негативна обстановка, рано или късно и ние ставаме отрицателно настроени към всичко и към себе си.

5 начина да откриете любовта според законите на привличането

Ограничавате себе си

Навик, който пречи да постигате мечтите си, да въвеждате положителни промени в живота си. Помислете само колко често ограничавате мислите си?

Свързани статии

Такива мисли ви карат да вярвате, че не сте достатъчно добри за определена работа, позиция, връзка, че е късно да започнете нещо ново, да направите промяна. Всъщност, въображението ви е единственото, което ви ограничава.

Кои изречени думи пречат на щастието ни

Не поставяте ясни граници

Поставянето на граници, включително с членове на семейството, партньора, колеги, приятели и т. н. е важно. Това е част от отношението, което създавате към себе си. Ако не можете да казвате „не“, ако не определяте правила, с които да не навлизат в личните ви интереси, да не накърняват достойнството ви и да уважат емоциите ви, то тогава ставате обект на манипулация. Страхът да не бъдете зле разбрани и приети, пречи. Още един навик, който разрушава живота.

Коментирай